©Pexels

Instagram wordt 's avonds streng voor jonge gebruikers: ga nou eens slapen

Instagram wordt 's avonds streng voor jonge gebruikers: ga nou eens slapen

18 januari - 21:08

Veel jongeren blijven 's avonds laat urenlang DM'en of scrollen door Reels op Instagram, terwijl het al lang tijd is om naar bed te gaan. Instagram gaat daar nu iets aan doen.

Instagram voert een nieuwe functie in waarmee jongeren 's avonds na 10 uur na tien minuten in de DM of bij het scrollen door Reels een melding krijgen. Hierin vraagt Instagram je of het niet eens tijd wordt om te stoppen, omdat het al laat is. Tieners kunnen deze meldingen niet uitzetten, al kunnen ze wel nog steeds weggeklikt worden.

Zorgen over kinderen en sociale media

De functie komt nadat er al meerdere soortgelijke functies waren toegevoegd in Instagram, zoals een stille modus waardoor tieners hun meldingen kunnen dempen. Bovendien kunnen ze anderen laten weten dat ze de komende tijd niet beschikbaar zijn.

Waarschijnlijk probeert Meta met dit soort functies te voorkomen dat ze boetes krijgen of dat er extra regels worden opgelegd. Het bedrijf heeft namelijk al een verzoek om informatie gehad van de EU om te zien of het genoeg doet om de veiligheid van kinderen op het platform te waarborgen.

Veel jongeren voelen zich verslaafd

Bovendien is verslaving aan sociale media een groeiend probleem, met name onder jongeren. In een recent onderzoek zei bijna de helft van de Britse tieners last te hebben van socialmedia-verslaving.

Lees meer nieuws over Meta.