©VanMoof

Je VanMoof is weer te repareren, mét officiële onderdelen

Je VanMoof is weer te repareren, mét officiële onderdelen

19 januari - 15:20 Laatste update: 15:28

Als je VanMoof stuk is, kan de e-bike vanaf nu weer gerepareerd worden met officiële onderdelen. Er is wel een beperkte voorraad en je moet er in de meeste gevallen zelf voor betalen.

Toen VanMoof failliet ging, hadden fietsers met een kapotte e-bike een probleem. Fietsenmakers zijn namelijk afhankelijk van officiële onderdelen om deze e-bikes te repareren. Verschillende partijen zijn met onofficiële alternatieven in de weer gegaan, maar vanaf nu kunnen er weer officiële VanMoof-onderdelen in je fiets.

VanMoof zegt deze week de eerste reserveonderdelen geleverd te hebben aan geselecteerde VanMoof-partners in Nederland en Duitsland. Wel moet je rekening houden met beperkte voorraad en capaciteit.

Betere onderdelen, helaas niet gratis

Britse stepjesfabrikant Lavoie heeft VanMoof overgenomen, maar de originele merknaam blijft behouden. Het nieuwe VanMoof zegt half februari nog veertig locaties voor reparaties toe te voegen en meer onderdelen te leveren. Om een locatie te vinden voor een reparatie kijk je op de VanMoof-website.

Helaas voor eigenaren van de door storingen geplaagde S3 en X3: reparaties aan die fietsen vallen helaas niet meer onder garantie. Die garantie is immers afgegeven door het oude VanMoof, en die verplichtingen zijn komen te vervallen met het faillissement. Reparatie is mogelijk, maar dus wel op eigen kosten. Wel belooft het nieuwe VanMoof de onderdelen van de S3 en X3 te verbeteren, zodat ze langer meegaan en makkelijker te repareren zijn.

Lees meer over e-bikes: eerste elektrische racefiets van Decathlon.