©MrBeast

MrBeast over inkomsten na eerste video op X: 'een façade'

MrBeast over inkomsten na eerste video op X: 'een façade'

23 januari - 14:14

MrBeast heeft 250.000 dollar verdiend met zijn eerste video op het sociale netwerk X, maar de youtuber noemt het "een façade".

MrBeast besloot als wijze van test een video op X te plaatsen, na aandringen van Elon Musk. De populaire youtuber verwachtte dat video's op het platform niet veel zouden opleveren. "Ik deel volgende week de advertentieopbrengst", zei hij toen.

Nu blijkt dat MrBeast 250.000 dollar heeft verdiend met de video. Toch geeft dit bedrag een vertekend beeld volgens de youtuber: "Adverteerders zagen de aandacht die het kreeg en kochten advertenties voor mijn video (denk ik), dus mijn opbrengst per weergave is waarschijnlijk hoger dan je zou verwachten."

Maar het zijn mogelijk niet alleen adverteerders die hier een slaatje uit wilden slaan, maar X zelf ook. Gebruikers van X zeggen de video meerdere keren per dag in hun feed te hebben gezien, alsof het een advertentie was. Elon Musk stelt: 'Zover ik weet, hebben we niets gedaan om zijn aantallen kijkers te versterken.'

Geld wordt weggegeven

De video heeft ruim 156 miljoen impressies en 5 miljoen mensen hebben interactie met het bericht gehad. Het ging om een video die drie maanden eerder al op het YouTube-kanaal van MrBeast stond.

Het geld dat de youtuber met de video heeft verdiend wordt weggegeven. "Ik geef tien willekeurige mensen die dit bericht reposten en mij volgen 25.000 dollar", schrijft Mr Beast op X.

Lees meer over Elon Musk: 1 miljard mensachtige robots in 2040.