©Spotify

Bijna mogelijk: aankopen doen in de Spotify-app op je iPhone

Bijna mogelijk: aankopen doen in de Spotify-app op je iPhone

24 januari - 13:45

Spotify laat alvast zien hoe je straks geld kunt uitgeven in de app op je iPhone, zodra Apple de nieuwe regels van de Europese Unie opvolgt. 

Het is op dit moment niet mogelijk om geld uit te geven in de Spotify-app, om bijvoorbeeld een abonnement af te sluiten of een audioboek te kopen. Daar komt verandering in, dankzij nieuwe wetten van de Europese Unie.

Op 7 maart gaat de Digital Markets Act in, waardoor techbedrijven een hoop nieuwe regels opgelegd krijgen. Onderdeel daarvan is dat apps niet langer van het betaalsysteem van Apple gebruik hoeven te maken.

Op dit moment kun je in veel apps geen aankopen doen, omdat de app-makers anders dertig procent van hun inkomsten moeten afdragen aan Apple. In plaats daarvan moet je bijvoorbeeld naar de website van Spotify om een abonnement af te sluiten. Met de Digital Markets Act verandert dat.

Zelfs geen prijzen in de app

Spotify is zo blij met deze verandering, dat het bedrijf alvast laat zien wat er straks mogelijk is in de app. "Consumenten vragen ons al jaren over de doodlopende wegen, het gebrek aan informatie en de eindeloze hoepels waar we doorheen moeten springen om een abonnement of een audioboek te kopen", schrijft Spotify. "Op dit moment mogen we je niet eens vertellen hoeveel onze verschillende abonnementen kosten."

Op afbeeldingen is te zien hoe je straks een abonnement kunt afsluiten binnen de app zelf. In verschillende landen wordt het ook mogelijk om losse audioboeken te kopen via de app, maar in Nederland hebben we deze mogelijkheid nog niet.

Lees meer over Spotify, of schrijf je in voor de gratis Bright Nieuwsbrief.