© Android

Praten met je auto zal nooit meer hetzelfde zijn na deze update van Google

Praten met je auto zal nooit meer hetzelfde zijn na deze update van Google

25 januari - 21:06

Google is niet bang om iets nieuws te proberen en er weer mee te stoppen als blijkt dat het niet werkt. Eén van de dingen die Google alsmaar blijft vernieuwen is het ontwerp van het auto-systeem Android Auto. Ook al was het vorige design pas vijf maanden oud, Android Auto gaat nu weer op de schop.

Twee opvallende veranderingen in het nieuwe Android Auto 11.2 hebben te maken met hoe je communiceert met je auto. Als je voortaan je Google Assistent activeert, zal onderaan je scherm de boodschap 'Hi, hoe kan ik je helpen?' verschijnen. Zodra je begint met praten verschijnen de woorden die je zegt op het scherm. Om te zorgen dat je wel op de weg blijft letten, geeft Google je antwoord via het audiosysteem en kan je het antwoord niet op het scherm zien.

Berichten sturen wordt ook anders

Met de Google Assistent kan je ook reageren op berichten die binnenkomen op je telefoon. In de nieuwe versie worden de reacties getoond op een plek op je scherm die niet gebruikt wordt voor de navigatie. In het scherm zal komen te staan dat je kan beginnen met praten.

Daarnaast zijn er twee grote knoppen aanwezig: eentje als je het bericht wil annuleren en eentje om het bericht te versturen. Om te zorgen dat je nog weet met wie je aan het appen bent, wordt er nu ook een profielfoto van diegene getoond met naam en via welke app diegene je probeert te bereiken.

De volgende stap in Android Auto zal waarschijnlijk met AI te maken hebben, want Google wil je berichten gaan samenvatten en passendere automatische antwoorden genereren.

Google rolt de update naar Android Auto 11.2 uit via de Play Store naar gebruikers van het betaprogramma. Later komt de update naar alle gebruikers.

Lees meer nieuws over Android, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.