©Sonos

Deze nieuwe speaker van Sonos verstop je in het plafond

Deze nieuwe speaker van Sonos verstop je in het plafond

25 januari - 22:37

Sonos is heel wat van plan dit jaar: van zijn eerste draadloze koptelefoon tot een eigen tv-settopbox als rivaal voor de Google Chromecast. Maar het eerste nieuwe Sonos-product van 2024 is een luidspreker voor in het plafond. 

Sonos is natuurlijk vooral bekend van zijn draadloze speakers die je overal in huis kunt neerzetten, maar het bedrijf maakt sinds 2019 ook speakers om in te bouwen in muren en plafonds. Voor mensen die hun speakers mooi willen wegwerken in hun interieur. In die Architectural-speakerlijn komt Sonos nu met een nieuwe speaker.

De nieuwe 8 inch In-Ceiling Speaker heeft een 20 cm woofer, een 30 mm tweeter en een verbeterde motor voor krachtigere bassen en vloeiende middentonen. Het luistergebied is met 100 graden ook breder. Over de bovenkant zit een wit stalen rooster dat gelijk ligt met het plafond.  

De speaker is ontworpen en afgestemd door Sonos en wordt op maat gebouwd door het bedrijf Sonance. Het grotere model verschijnt nu naast de vorige 6 inch versie, die hetzelfde ontwerp heeft. Installateurs hebben zo meer mogelijkheden voor zo’n inbouwspeakersysteem.

Sonos Amp

De plafondspeakers zijn passief, waardoor je dus een versterker nodig hebt. Sonos heeft dan ook een Sonos Amp in de Architectural-lijn en die belooft ook een voller geluid. "Als Amp is aangesloten op Sonos Architectural-luidsprekers, optimaliseert hij de afstemming voor een robuustere en gelijkmatigere frequentierespons", zegt het bedrijf.  

De speaker beschikt net als de draadloze modellen ook over Trueplay-tuning, om het geluid automatisch af te stemmen op de kamer. De plafondluidspreker is te bedienen via de Sonos-app of via Apple AirPlay 2. 

De 8 inch In-Ceiling Speaker verschijnt dit voorjaar en kost 1099 euro voor een paar.

Lees meer nieuws over Sonos en mis niks met onze nieuwsbrief.