©Sonos patent

Sonos komt niet alleen met concurrent voor AirPods maar ook voor Apple TV

Sonos komt niet alleen met concurrent voor AirPods maar ook voor Apple TV

21-11-2023 19:58 Laatste update: 23:01

Sonos komt waarschijnlijk in april met zijn eerste draadloze koptelefoon, maar daar blijft het niet bij volgend jaar. De speakerfabrikant komt met nog meer nieuwe producten. Daaronder zou ook een tv-settopbox zijn, waarmee Sonos de concurrentie aangaat met onder meer de Apple TV en Google Chromecast.

Sonos hintte vorige week al op de langverwachte komst van zijn eerste koptelefoon. De draadloze headset komt volgens Bloomberg in april op de markt en gaat tussen 400 en 500 dollar kosten. De Sonos-koptelefoon lijkt een directe concurrent voor de AirPods Max en de draadloze headsets van Bose en Sony. De Sonos-koptelefoon zal ook spraakbediening ondersteunen, net als de speakers. 

Sonos is volgens Bloomberg ook al bezig met het ontwikkelen van oordopjes die op de AirPods lijken, maar het is nog niet duidelijk wanneer die oordoppen op de markt komen. 

Settopbox voor tv

Ook de andere plannen van Sonos zijn nu uitgelekt. Zo wil het bedrijf eind volgend jaar een tv-settopbox uitbrengen, als een alternatief voor de Apple TV, Roku's mediaspelers en de Google Chromecast. Sonos zou tussen 150 en 200 dollar vragen voor het tv-kastje, dat apps voor populaire streamingdiensten moet krijgen, waaronder Netflix.  

De settopbox werkt met Android en kan video's naar een televisie streamen. Ook kan het tv-kastje dienen als een centrale hub voor andere Sonos-apparaten. Sonos praat volgens Bloomberg met providers over het aanbieden van live-tv-zenders en onderzoekt een eigen videodienst. Het nieuwe apparaat zal Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteunen, voor onder meer 'meeslepend surround-geluid'. Bovendien beschikt de tv-box over spraakbediening.

Nieuwe Sonos-speakers

Daarnaast komt Sonos komend jaar met nieuwe subwoofers en nieuwe versies van zijn Era 100-speaker en de draagbare Sonos Roam. Sonos ontwikkelt ook nieuwe versterkers en plafondluidsprekers gericht op professionele installateurs.

Verder heeft het bedrijf plannen voor een vernieuwde spraakbediening en verbeteringen van zijn apps voor iPhone en Android.

Mis geen belangrijk tech-nieuws, volg ons WhatsApp-kanaal.