©Unsplash

Instagram komt met Flipside: alternatief account in je account, met andere naam

Instagram komt met Flipside: alternatief account in je account, met andere naam

26 januari - 09:50

Instagram is begonnen met de uitrol van Flipside, een functie waarmee je een afgeschermde privé-kant aan je profiel toevoegt, alleen toegankelijk voor wie jij uitkiest en compleet met een andere naam en profielfoto.

Instagram heeft al langer de functie 'doelgroepen', waarmee je foto's, video's en Stories alleen laat zien aan een vooraf samengestelde groep vrienden. Daar komt nu het nieuwe 'Flipside' bij, dat volgens social media-expert Matt Navarra wordt uitgerold bij sommige Instagram-gebruikers. Flipside is als het ware een alternatief account binnen je eigen Instagram-account, compleet met andere naam en profielfoto.

Flipside is een soort officieel alternatief voor de 'finstas'-trend, schreef TechCrunch toen de functie nog een gerucht was. Voornamelijk tieners maken al langer handmatig alternatieve accounts, waarop zij 'echtere' foto's van zichzelf delen, in tegenstelling tot de gepolijste foto's en video's die standaard zijn op Instagram. Die accounts staan op privé en hebben vaak een onherleidbare naam en profielfoto, zodat er vrijer op gepost kan worden.

Uitrol nu dus begonnen

Ook de Flipside-functie lijkt bedoeld voor iedereen die bepaalde aspecten van zijn of haar privéleven meer gescheiden wil houden. Flipside belooft daarmee eigenlijk hetzelfde voordeel als het hebben van twee losse accounts, maar dan zonder de extra stap van steeds wisselen.

Instagram heeft de functie nog niet officieel aangekondigd. Het is daarom nog niet duidelijk of en wanneer iedereen toegang krijt tot Flipside. Wel komt zo'n functie meestal naar iedereen, zeker als er zelfs al een merknaam voor bedacht is.

Meer over Instagram en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.