Einde van muziek via speakers in de trein: Android maakt audio delen makkelijker

©Unsplash

Einde van muziek via speakers in de trein: Android maakt audio delen makkelijker
31 januari om 14:09
Laatste update: 31 januari om 14:30

In de nieuwste versie van Android zijn verwijzingen gevonden naar de functie om makkelijker audio via bluetooth te delen met anderen in je omgeving.

Het is nog steeds best lastig om muziek met je directe omgeving te luisteren, zonder het via de speaker af te spelen of één van je oordopjes op te geven. Mogelijk maakt een toekomstige versie van Android dat makkelijker.

Website Android Authority kwam hier achter door de nieuwste update voor Android 14 uit te pluizen. In de Instellingen-app zijn meerdere verwijzingen gevonden naar de mogelijkheid om audio te delen via bluetooth.

Qr-code scannen

Dat werkt via qr-codes. In de Instellingen-app vind je dan de optie om een qr-code te genereren die anderen kunnen scannen om dezelfde audio te streamen. Ideaal als je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer zit en samen naar een podcast of een album wil luisteren.

Sinds Android 13 wordt er gewerkt aan ondersteuning voor deze technologie, maar deze vondst kan er op wijzen dat de functie een grote rol gaat spelen in Android 15.

Android 14 en Android 15

Android 14 is op dit moment de nieuwste versie van het besturingssysteem en verscheen in oktober 2023 eerst op de nieuwe Pixel-smartphones van Google. De grote update moet nog steeds naar veel smartphones uitrollen.

De eerste bètaversie van Android 14 verscheen in april, dus we zijn waarschijnlijk nog maar enkele maanden verwijderd van de eerste bètaversie van Android 15.

Lees meer over Android, of blijf op de hoogte via de gratis Bright Nieuwsbrief.