© Google

Bestanden uitwisselen tussen Android-telefoons gaat vanaf nu veel makkelijker

Bestanden uitwisselen tussen Android-telefoons gaat vanaf nu veel makkelijker

31 januari - 21:30

Vanaf vandaag kan je snel bestanden uitwisselen tussen Android-telefoons van verschillende merken, met de functie Google Quick Share. De uitrol van de functie is begonnen. Quick Share komt later ook naar Windows, maar het delen van bestanden van een Android-toestel naar een iPhone of iPad is niet mogelijk.

Quick Share bestaat eigenlijk al een tijdje voor Samsung-telefoons, maar de functie werkte niet met telefoons van andere merken. Google had intussen zijn eigen AirDrop-kloon genaamd Share Nearby. Begin deze maand werd aangekondigd dat de twee gingen samensmelten. Het resultaat is Google Quick Share. 

Quick Share wordt sinds vandaag uitgerold. Met de functie kan je nu dus naadloos bestanden delen tussen smartphones van verschillende merken. Volgens Google zal Quick Share op termijn ook worden uitgebreid naar Windows-computers, als vooraf geïnstalleerde applicatie. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend.

Nog geen oplossing voor iOS

Als je Quick Share al gebruikte op een Samsung-telefoon, verandert er niet veel, behalve dat je nu ook bestanden kan delen met andere smartphones. Als je een Google Pixel- of OnePlus-smartphone hebt, zie je voor het eerst de functie Quick Share op je telefoon. Voorlopig is er nog geen oplossing om bestanden te delen tussen Android en iOS. 

WhatsApp werkt aan eigen functie

Ook WhatsApp werkt aan een AirDrop-concurrent. De functie werd eerder deze maand ontdekt in een testversie van de berichtenapp. Moederbedrijf Meta heeft dat echter nog niet officieel aangekondigd, dus het is niet bekend wanneer dit eraan komt. 

Lees meer over WhatsApp, en abonneer je op onze nieuwsbrief.