WhatsApp werkt aan AirDrop-concurrent: bestanden sturen naar mensen in de buurt

© WhatsApp

WhatsApp werkt aan AirDrop-concurrent: bestanden sturen naar mensen in de buurt
22 januari om 15:56

WhatsApp wil het makkelijker maken om bestanden te delen met mensen bij jou in de buurt. Daarmee gaat de app concurreren met diensten als Apples AirDrop en Quick Share in Android.

Officieel heeft WhatsApp-maker Meta nog niks bekendgemaakt, maar de nieuwe functie dook volgens WABetaInfo op in een testversie van de app. Doorgaans is het dan een kwestie van tijd tot de functionaliteit door iedereen gebruikt kan worden.

De app kijkt welke andere gebruikers bij jou in de buurt zijn, waarna je op ze kunt tikken om een bestand te verzenden. Handig als je iemand bijvoorbeeld een foto wil geven maar de ontvanger nog niet in je contacten hebt staan.

Mensen die niet in je adresboek staan krijgen nooit je telefoonnummer te zien, verzekert de chatdienst. Het wordt ook mogelijk je privacyinstellingen te wijzigen, zodat je jouw locatie zonodig kunt afschermen van omstanders.

Concurrent voor AirDrop en Quick Share

De verzendfunctie lijkt erg op Apples AirDrop, dat je rechtstreeks bestanden tussen iPhones, iPads en Macs laat uitwisselen. Android bood met Nearby Share iets vergelijkbaars, wat sinds deze maand is samengevoegd met Samsungs deeldienst Quick Share.

Eerder kondigde WhatsApp al een functie aan waarmee je bestanden van maximaal twee gigabyte groot naar andere gebruikers kunt versturen. Daarmee leek het bedrijf in te spelen op concurrent Telegram die ook grote bestanden ondersteunt.

Lees meer over WhatsAppWhatsApp Kanalen kan nu nog meer leuks.