©Ray Wong

'Lightning' terug van weggeweest: Vision Pro-batterij verstopt vreemd stekkertje

'Lightning' terug van weggeweest: Vision Pro-batterij verstopt vreemd stekkertje

1 februari - 13:47

Apple is net van Lightning af, maar verstopt in de batterij van de Apple Vision Pro zit een stekkertje dat wel heel bekend voorkomt…

De iPhone 15-lijn stapte afgelopen jaar over op usb-c, de AirPods Pro volgden en op een paar accessoires na is Apple nu helemaal over op de favoriete aansluiting van de EU. Ook de batterij van de Apple Vision Pro laadt je op via een usb-c-poort op de batterypack.

Maar wat zit daar verstopt aan het einde van het snoer tussen de bril en de batterij? Aan de ene kant van het snoer zit een connector voor aan de Vision Pro, de andere kant zit vast aan de batterij. Althans, er zit een gaatje naast, en tech-reviewer Ray Wong besloot er een sim-prikkertje in te steken. Plop: het draadje schoot los en we zien een soort Lightning-aansluiting, alleen dan breder.

Waarom geen usb-c?

Ze konden zich bij The Verge ook niet bedwingen en probeerden hetzelfde: inderdaad, een soort-van-Lightning komt tevoorschijn. Deze brede plug heeft aan weerszijden 12 connectors, waar de bekende Lightning-aansluiting 8 connector-streepjes op de plug heeft zitten. Usb-c heeft ook 24 connectors in totaal, dus zou technisch gezien net zo capabel zijn.

Het is niet duidelijk waarom Apple voor deze connector heeft gekozen, maar het is aannemelijk dat de Vision Pro al jarenlang in ontwikkeling is: misschien is dit nog een overblijfsel. Bovendien gaat het hier niet om een laadsnoer, maar om een connector die je als gemiddelde gebruiker helemaal nooit ziet. Extra batterijren voor de Vision Pro worden verkocht met een eigen kabel, en worden opgeladen via de ingebouwde usb-c-poort.

Meer Vision Pro, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.