©KPN

Huh? KPN maakt onbeperkt mobiel internet goedkoper, duurder, sneller en langzamer

Huh? KPN maakt onbeperkt mobiel internet goedkoper, duurder, sneller en langzamer

5 februari - 14:03 Laatste update: 14:35

KPN breidt zijn Unlimited-abonnement uit. Wie genoegen neemt met een lagere snelheid, is goedkoper uit. Maar wie het allersnelste 5G zonder datalimiet wil, gaat bij KPN meer betalen – al hangt dat er ook weer van af…

KPN had tot nu toe een vrij overzichtelijk Unlimited-abonnement: onbeperkt internet, bellen en sms voor een vast bedrag per maand – en zonder beperking op de snelheid. Die snelheidsbeperking is er nu wel, met de nieuwe opsplitsing van het Unlimited-abonnement. KPN noemt dat 'Unlimited Series', en je kan nu kiezen tussen drie abonnementen.

Voor de prijs van het voormalige Unlimited-abonnement, 32,50 euro per maand, krijg je nu Unlimited300. Die 300 slaat op de snelheidslimiet: maximaal 300 Mbps, voor de rest is alles net zo onbeperkt als eerst. Daaronder zit Unlimited50, ook met een onbeperkte databundel maar de snelheid is maximaal 50 Mbps, voor 27,50 euro per maand. Wie het snelste 5G wil, betaalt voor het nieuwe SuperUnlimited 35 euro per maand, met een limiet van 600 Mbps.

Oude snelheid nu dus duurder

De nieuwe abonnementen verschillen onderling ook nog in het formaat van de roaming-bundel voor in de EU. Ook de bundels voor het delen van MB's met niet-Unlimited-familie verschillen per abonnement. Wie een KPN-abonnement met een databundel heeft, kan trouwens ook nog maar met maximaal 300 Mbps internetten – de topsnelheid wordt voorbehouden aan SuperUnlimited.

Met deze nieuwe abonnementen moet je dus 2,50 euro per maand meer gaan betalen als je die topsnelheid wil behouden, die je eerst kreeg bij het normale Unlimited-abonnement. Al ligt dat er maar aan: KPN biedt net als zijn concurrenten flink stapelvoordeel. Wie ook thuisinternet van KPN heeft, betaalt voor zowel Unlimited300 als SuperUnlimited allebei maar 25 euro per maand.

Of toch niet?

Bij SuperUnlimited is er naast het combivoordeel momenteel een korting van 2,50 per maand voor de hele looptijd van het abonnement, ook na 2 jaar. Die korting geldt overigens ook voor niet-stapelaars: dan kost SuperUnlimited dus alsnog 32,50 euro per maand, net zo duur als Unlimited300 dus. KPN spreekt van een introductie-aanbod, een einddatum van de actie is nog niet bekend.

KPN maakt zijn mobiele internet dus langzamer, sneller, goedkoper en duurder, maar als klant hoef je daar voorlopig niks van te merken.

Meer over 5G en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.