©Apple

Apple 'overrompeld' door dit probleem met de Vision Pro

Apple 'overrompeld' door dit probleem met de Vision Pro

6 februari - 01:51 Laatste update: 02:18

De passcode van je nieuwe Apple-bril moet je goed onthouden. Want als je de toegangscode van de Vision Pro kwijt bent, dan moet je het apparaat terug naar een Apple Store brengen of hem opsturen naar Apple.

Het blijkt veel gedoe als je de toegangscode van je Vision Pro vergeten bent. Alleen een Apple-medewerker kan de code wissen en de gadget opnieuw instellen. Je zult de headset naar een Apple Store moeten brengen of hem naar de klantenservice van AppleCare moeten opsturen. Het is een van de veelgehoorde klachten over het nieuwe apparaat van 3499 dollar, meldt Bloomberg

Klantenservice Apple vaak gebeld

Bij andere Apple-producten, zoals de iPad en Apple Watch, kun je het apparaat zelf herstellen als je een toegangscode bent vergeten. Dat is mogelijk als je de eigenaar van het toestel bent en je jouw iCloud-wachtwoord weet. Maar bij de Vision Pro moet zo'n reset door Apple zelf worden gedaan, zo staat in de richtlijnen voor het personeel van de iPhone-maker. Alle inhoud op de headset wordt dan gewist.

Volgens een klant met dit probleem vertelde de klantenservice van Apple hem dat er heel vaak wordt gebeld over dit probleem in de eerste dagen na de verkoopstart van de Vision Pro. "Hij zei dat Apple Support hierdoor echt overrompeld was en verontschuldigde zich omdat hij niet beter voorbereid was."

De Vision Pro is sinds vrijdag in de VS te koop. Mogelijk kan Apple het toegangscodeprobleem later nog oplossen via een software-update. 

Optic ID en geen USB-C

Een ander probleem met de Vision Pro, waarover volgens Bloomberg relatief veel klachten binnenkomen, gaat over het instellen van een Optic ID, de oogscantool voor het inloggen via irisherkenning. Kennelijk werkt dat nog niet bij iedereen even soepeltjes.

De Vision Pro heeft geen USB-C-poort, waarmee gebruikers hem voor het oplossen van problemen op een Mac zouden kunnen aansluiten. Apple heeft voor ontwikkelaars wel een speciale band van 300 dollar uitgebracht, waarmee ze de headset aan een Mac kunnen koppelen, maar die is niet bedoeld voor consumenten. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niks met onze nieuwsbrief.