© Apple

Kom je binnenkort zomaar in beeld wanneer iemand Vision Pro gebruikt?

Kom je binnenkort zomaar in beeld wanneer iemand Vision Pro gebruikt?

4 februari - 18:00

De Apple Vision Pro is sinds 19 januari te koop. Tot nu toe zijn er al meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Maar hoe zal het bedrijf uit Cupertino ervoor zorgen dat alle data die met de headset verzameld wordt veilig blijft?

Volgens berichtgeving van 9To5Mac wil Apple Brighter AI kopen. Dat Duitse bedrijf produceert software die gebruikt wordt om gezichts- en nummerplaatdata anoniem te maken. Volgens bronnen met kennis van de deal, wil Apple op deze manier de privacy van de Vision Pro verbeteren. 

De Apple Vision Pro zal immers enorm veel beelden verzamelen wanneer die wordt gebruikt in het openbaar. Veel van die data is behoorlijk gevoelig. Vooral data die personen kan identificeren, zal met Brighter AI onzichtbaar gemaakt worden, aldus 9To5Mac.

Geen wazige gezichten

Dat gebeurt op een speciale manier. Gezichten worden met de technologie van Brighter AI niet zomaar wazig gemaakt. In de plaats worden gezichten wel getoond, maar worden ze met behulp van AI zodanig veranderd dat de persoon in beeld onherkenbaar wordt. Ook nummerplaten worden gewoon veranderd naar een willekeurige combinatie van letters en cijfers.

De kans bestaat dat de technologie niet enkel voor de Vision Pro gebruikt zal worden. Denk bijvoorbeeld aan Apple Maps. Apple gebruikt voor de app al jaren technologie om gezichten en nummerplaten wazig te maken, net als concurrent Google Maps. 

De Vision Pro

De Apple Vision Pro werd op 19 januari gelanceerd. Tot nu toe blijkt de headset behoorlijk populair, ondanks zijn prijskaartje van 3.500 euro. Volgens analisten zijn er al meer dan 200.000 Vision Pro’s verkocht sinds ze te koop zijn.

Tijdens het eerste weekend alleen al werden er tussen de 160.000 en 180.000 verkocht. Dat terwijl het bedrijf rekende op 60.000 tot 80.000. Dat meldde analist Ming-Chi Kuo, de bekende Apple-analist die op basis van informatie van toeleveranciers van Apple vaak accurate voorspellingen doet over het bedrijf, kort na de lancering.

Meer over de Vision Pro, zoals de prijzige accessoires voor de slimme bril