©Rijksoverheid

Nederlanders gebruiken tweestapsverificatie te weinig: overheid start campagne

Nederlanders gebruiken tweestapsverificatie te weinig: overheid start campagne

6 februari - 13:58

Met de campagne 'Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig' stimuleert het ministerie van Justitie en Veiligheid het gebruik van tweestapsverificatie, want te weinig Nederlanders stellen het in.

Uit een peiling van de Rijksoverheid blijkt dat maar 24 procent van de Nederlanders tweestapsverificatie heeft ingesteld voor hun e-mailaccount. Accounts voor sociale media worden maar door 15 procent van de Nederlanders op deze manier beveiligd.

Met tweestapsverificatie log je niet alleen met een wachtwoord in, maar ook met bijvoorbeeld een extra code op je smartphone of een vingerafdruk. Wachtwoorden kunnen lekken en door deze extra laag beveiliging maak je het kwaadwillenden moeilijk om in te breken.

Safer Internet Day

Op de website Dubbelzoveilig.nl wordt uitgelegd hoe je tweestapsverificatie instelt op verschillende e-maildiensten en sociale media. Op de website is ook een telefoonnummer te vinden voor als je er niet uitkomt.

Vandaag is het officieel Safer Internet Day, waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor een veiliger internet. Onderdeel van de campagne is dat er vanaf vandaag een 'Dubbelcheckpoint' langs gaat op scholen, om studenten te vragen of ze hun e-mail al goed hebben beveiligd.

Lees meer over digitale veiligheid, of schrijf je in voor de Bright Nieuwsbrief.