©The Harvard Crimson

20 jaar Facebook: een tijdlijn vol succes, strijd en schandalen

20 jaar Facebook: een tijdlijn vol succes, strijd en schandalen

7 februari - 17:16

Facebook bestaat deze week 20 jaar. Inmiddels is het moederbedrijf omgedoopt tot Meta, maar de reis begon op 4 februari 2004. Eerst als Facemash, een site waarop vrouwelijke studenten werden beoordeeld, daarna snel als Facebook. We lopen langs hoogte- en dieptepunten en kijken ook vast vooruit.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Naast Facebook in deze aflevering: KPN verhoogt en verlaagt de snelheid en prijzen, mensen doen nu al domme dingen met de Vision Pro en koffiedik kijken met rooskleurig uitzicht.

Luister hier de Bright Podcast.

Sponsors:

Ontdek of Eneco Dynamisch bij jou past via eneco.nl/test

BUNNI helpt zzp'ers met hun boekhouding: handige tools, chat met experts en hulp met je aangifte. Kost 10 euro per maand, maar je krijgt van ons twee maanden cadeau via bunni.nl/bright

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Hoge Bomen van BNR Nieuwsradio over het Belgische familiebedrijf DPG van Christiaan van Thillo. Dochter DPG Nederland is het grootste mediabedrijf van Nederland met radiozenders als Q-Music, dagbladen als het Algemeen Dagblad, tijdschriften als Libelle, sites als Nu.nl en dadelijk mogelijk de tv-zenders van RTL Nederland. Het bepaalt dus grotendeels wat we zien, horen en lezen.

Serie: Mr. & Mrs. Smith op Amazon Prime Video. Andere insteek dan de gelijknamige film uit 2005. Hier ook een echtpaar met spionnen maar deze kennen elkaar juist niet en gaan samen op missies en leren elkaar daar kennen. Leuke actie, vreemde missies, mooie locaties, soms comedy, soort hele vreemde rom-com eigenlijk. Kijkt leuk weg.