© Einride

Ook Heineken gaat elektrisch rijden

Ook Heineken gaat elektrisch rijden

8 februari - 12:59

Ook Heineken gaat elektrisch rijden: een Zweedse startup gaat de bierbrouwer helpen om zijn vloot aan vrachtwagens elektrisch te maken.

Eerder dipte Heineken al eens zijn tenen in de elektrische markt, maar dat was bescheiden: van de vijftig tankwagens voor het vervoer van bier was er bijvoorbeeld maar één elektrisch.

Het Zweedse Einride gaat nu helpen om meer van de Heineken-wagens te vervangen voor elektrische alternatieven. Fase 1 zou zijn gestart, waarbij Eindride vijf elektrische vrachtwagens aan Heineken heeft geleverd. Deze Mercedes eActros 300-trucks zijn samen met het bedrijf ontwikkeld en moeten samen tien ritjes van ongeveer 540 kilometer per dag gaan afleggen.

Het gaat vooral om ritjes over de grens: van het Heineken-kantoor in Den Bosch naar het distributiecentrum in het Duitse Duisburg.

Meer vrachtwagens op komst

Op termijn moeten er steeds meer elektrische vrachtwagens in de vloot van Heineken worden opgenomen. Daarnaast helpt het bedrijf om de oplaadapparatuur bij belangrijke punten aan te leggen.

Nederland zette afgelopen jaar stappen om de uitrol van elektrische vrachtwagens makkelijker te maken. Zo is afgesproken dat er een landelijk dekkend laadnetwerk voor bedrijven moet komen, zodat grote elektrische voertuigen makkelijker opgeladen kunnen worden.