©Brilliant Labs

Dit lijkt een normale bril, maar hij heeft AR én AI

Dit lijkt een normale bril, maar hij heeft AR én AI

8 februari - 16:50 Laatste update: 9 februari - 01:56

De Frame van fabrikant Brilliant Labs is een klein AR-brilletje dat een investering heeft ontvangen van Niantic-topman John Hanke.

De slimme bril met ronde glazen heeft niet enkel augmented reality, maar ook een AI-assistent die reageert op je vragen. De assistent kan vertalen, beelden herkennen en afbeeldingen genereren, en deze informatie op de lenzen van de bril tonen.

Het idee is dat je bijvoorbeeld naar een product kijkt en de assistent vraagt wat online de goedkoopste prijs is, of dat je vraagt hoe het eruit zou zien als je de muur groen verft. Dat werkt blijkbaar zo goed, dat John Hanke, ceo van Pokémon Go-maker Niantic, heeft geïnvesteerd in het bedrijf.

De bril heeft via bluetooth verbinding met je smartphone, om verschillende AI-modellen aan te spreken. Dat gaat om onder andere GPT-4 voor tekst, Stable Diffusion voor afbeeldingen, Whisper voor stemherkenning en Perplexity AI voor zoeken.

Geen Vision Pro

Brilliant Labs maakte eerder de Monocole, een enkele lens met augmented reality. Net als de Monocole zal de Frame open-source blijven. De lenzen in de bril hebben niet de kwaliteit van bijvoorbeeld een Apple Vision Pro, maar kunnen informatie met een resolutie van 640 bij 400 pixels tonen.

Met een gewicht van 39 gram, kan de bril de hele dag door worden gedragen. Frame is vanaf vandaag vooruit te bestellen voor 349 dollar en wordt vanaf april geleverd.

Lees meer over de Apple Vision Pro of download de gratis Bright-app voor iOS.