Elektrische fietsen van Cowboy krijgen 'on-demand dienst': zo werkt het

© Cowboy

Elektrische fietsen van Cowboy krijgen 'on-demand dienst': zo werkt het
8 februari om 21:41
Laatste update: 9 februari om 00:57

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Cowboy On-Demand niet nóg een streamingdienst. De On-Demand-diensten van het Belgische e-bike-merk lijken meer op die van een mobiele fietsenmaker, die je e-bike bij je thuis komt repareren.

E-bike-fabrikant Cowboy brengt zijn On-Demand diensten na een succesvolle pilot naar veel Europese landen, waaronder Nederland. Het doel is om het nog makkelijker te maken om je fiets te laten onderhouden of te repareren. Vanaf 69 euro komt er een fietsenmaker van Cowboy bij je thuis.

Zelf zegt Cowboy dat er een 'waaier aan diensten' komt. Lekke band? Bagagedrager of kinderzitje installeren? Je fiets afstellen? Ander onderhoud? Allemaal geen probleem, volgens Cowboy. Het Belgische bedrijf zegt dat je de diensten kan boeken via de Cowboy-app.

Samenwerking met fietsenwinkels

Daarnaast heeft Cowboy ook andere opties om je fiets te onderhouden. Zo kan je Cowboy Care afsluiten voor maandelijks onderhoud en reparatie. Ook gaat Cowboy met steeds meer fietsenwinkels een samenwerking aan: eind 2025 moet je bij duizend fietsenwinkels terecht kunnen met je elektrische fiets.  

Deze nieuwe On-Demand-dienst zal waarschijnlijk vooral door mensen gebruikt worden die zelf geen tijd hebben om hun e-bike weg te brengen naar de fietsenmaker of zelf te repareren. Of voor ingewikkelde reparaties waar je een gespecialiseerde Cowboy-fietsenmaker voor nodig hebt. De vraag is namelijk of je er 69 euro voor over hebt om die paar schroeven van je kinderzitje vast te laten draaien of om een lekke band te laten plakken.

Lees meer over e-bikes, of abonneer je op onze nieuwsbrief.