© Oppo

Deze twee merken willen alweer stoppen met opvouwbare smartphones

Deze twee merken willen alweer stoppen met opvouwbare smartphones

15 februari - 00:39 Laatste update: 00:47

De strijd tussen opvouwbare smartphones gaat steeds meer tussen marktleider Samsung en 'comeback kid' Huawei. Sommige andere telefoonmerken zouden al de handdoek in de ring gooien.

Oppo en Vivo, de nummer vijf en zes op de telefoonmarkt, willen stoppen met de ontwikkeling van opvouwbare smartphones. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant Korea Economic Daily. Oppo en Vivo kwamen afgelopen jaar met vouwtelefoons in twee formaten, die leken op de Galaxy Z Fold en Z Flip van concurrent Samsung. Maar de verkoopcijfers van de foldables van Oppo en Vivo vielen erg tegen, schrijft de krant. Omdat de bedrijven er zware verliezen op leden, trekken ze zich later dit jaar terug uit dit telefoonsegment.

Huawei-scherm dat je twee keer vouwt

Huawei had de afgelopen maanden in China juist wel veel succes met zijn opvouwbare smartphones. Het Chinese merk is vooral in eigen land bezig met een grote comeback op de telefoonmarkt en is daar een geduchte rivaal voor Samsung. Binnenkort lanceert Huawei een nieuwe aanval op de vouwtelefoons van Samsung, schrijft The Korea Economic Daily. 

Dat nieuwe Huawei-toestel krijgt een scherm dat je twee keer kan vouwen. Het voordeel is dat het scherm helemaal uitgevouwen een stuk groter is, maar liefst 10 inch, bijna een soort tablet.

Hoe reageert Samsung?

Samsung zal ook werken aan zo’n 'dubbele vouwtelefoon', maar het bedrijf ontwikkelt ook al langer een 'oprolbaar' toestel. Het is onzeker of en wanneer Samsung zo’n smartphone met een oprolbaar scherm op de markt brengt. Deze zomer worden eerst nog de nieuwe versies van de Galaxy Z Fold en Z Flip verwacht.

Nederlandse Android-gebruikers kunnen momenteel naast de Samsung-vouwtelefoons ook kiezen voor de Motorola Razr 40 Ultra en de OnePlus Open. Bovendien zou het Chinese merk Xiaomi binnenkort ook weer met een nieuwe opvouwbare smartphone komen.

Waar blijft de opvouwbare iPhone?

De eerste opvouwbare iPhone laat waarschijnlijk nog jaren op zich wachten. Apple zou inmiddels wel werkende prototypes van zo’n vouw-iPhone hebben, maar een productieversie zou pas rond 2026 klaar zijn.

Dit vinden we op dit moment de beste premium smartphones.

Volg meer nieuws over smartphones en mis niks met onze nieuwsbrief.