© Marvel

Ultieme nostalgie: eerste trailer voor vervolg op X-Men-animatieserie

Ultieme nostalgie: eerste trailer voor vervolg op X-Men-animatieserie

15 februari - 16:45 Laatste update: 16:48

Marvel heeft de eerste trailer uitgebracht voor X-Men ’97, het vervolg op de legendarische animatieserie die in de jaren ’90 op FOX KIDS werd uitgezonden.

De nieuwe serie was eerder al aangekondigd, maar het ontbrak tot dusver aan beelden. X-Men ’97 bouwt rechtstreeks voort op het einde van X-Men: The Animated Series, met een identieke stijl en zelfs kleding die uit de jaren ’90 lijkt te stammen. Ook de iconische openinstune is intact gebleven.

X-Men ’97 moet op 20 maart op Disney+ verschijnen en gaat 10 afleveringen tellen. Dat zijn wel een stuk minder dan bij het origineel, dat in zijn vijf seizoenen in totaal 76 afleveringen kreeg.

De serie wordt gemaakt door Marvel Studios Animation, een dochterbedrijf dat vrij recent is opgericht. Eerder bracht deze zelfde studio de animatiereeks What If...? uit, waarin werd verteld wat er zou gebeuren als Marvel-superheldenverhalen net iets anders zouden lopen.

Veel Marvel-nieuws

Het lijkt een goede week voor Marvel-fans te zijn. Naast X-Men ’97 zagen we tijdens de Super Bowl ook de debuuttrailer van Deadpool & Wolverine - waarin Hugh Jackman tevens het iconische Wolverine-pak uit de animatiereeks gaat dragen.

Ook werd de MCU-cast voor de Fantastic Four-film aangekondigd, met als grootste klapper Pedro Pascal als frontman Reed Richards.

Lees meer over Marvel en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.