YouTube Shorts is nu echt een TikTok-kopie

©Pexels/YouTube

YouTube Shorts is nu echt een TikTok-kopie
16 februari om 15:49
Laatste update: 16 februari om 18:40

YouTube Shorts was al duidelijk Google's antwoord op TikTok, maar met de mogelijkheid om muziek van clips in je video's te gebruiken is de kopie compleet. Opvallend detail: op YouTube staat in tegenstelling tot TikTok wel de muziek van Universal Music Group.

Kijk je een muziekclip in de YouTube-app, dan staat er een Remix-knop onder. Tik je daarop en kies je voor 'Geluid', dan kun je de muziek uit de clip gebruiken in je YouTube Short. Precies zoals op Tiktok gebeurt.

Het is ook mogelijk om de clip in je video te plaatsen, om vervolgens via het Greenscreen-effect jezelf over de video heen te zetten. Met de onlangs toegevoegde functie Samenwerking, is het ook mogelijk om een soort TikTok-duet te maken. Je eigen video en de clip zijn dan beide in beeld.

De functies werken niet bij elke muziekclip op YouTube, want artiesten en muzieklabels kunnen ervoor kiezen om Remix te blokkeren.

TikTok en Universal Music

De timing van de nieuwe functie is opvallend, want op TikTok is onlangs veel muziek verwijderd waardoor een hoop video's geen geluid meer hebben. Muzieklabel Universal Music Group heeft allle muziek van onder andere Taylor Swift, Drake, Billie Eilish en Ariana Grande teruggetrokken.

Op YouTube is het nu wel mogelijk om de muziek van deze artiesten te gebruiken als geluid voor je eigen korte video.

Lees meer over YouTube of download de gratis Bright-app voor iOS.