© Unsplash

Je moet waarschijnlijk langer wachten op Nintendo Switch 2

Je moet waarschijnlijk langer wachten op Nintendo Switch 2

17 februari - 10:00

Nintendo Switch 2 komt waarschijnlijk aanzienlijk later uit dan verwacht. De opvolger van de populaire gameconsole arriveert waarschijnlijk pas in 2025 in plaats van dit jaar. 

Diverse bronnen melden aan VGC dat de Switch verschijnt in het eerste kwartaal van volgend jaar. Dat is aanzienlijk later dan werd gedacht, want hij zou eigenlijk voor herfst 2024 op het programma staan. Nintendo zou dit aangeven bij uitgevers van games, die uiteraard nu al werken aan spellen voor de nieuwe console-handheld-hybride.

Nintendo Switch 2

Er is nog niets officieel bekend over de nieuwe Nintendo-spelcomputer. Wel zijn er diverse geruchten over Switch 2, namelijk dat de naam mogelijk anders wordt dan Switch 2. Dat is voor de hand liggend, want Nintendo kiest zelden voor een nummerieke naam. Het begon met de Nintendo en de Super Nintendo, maar denk bijvoorbeeld ook aan Wii en Wii U. Verder is het de vraag of Switch 2 een OLED-scherm krijgt, iets wat de speciale OLED-editie van Switch wel heeft.

Dat uitstel heeft voordelen voor ontwikkelaars, die meer tijd krijgen om de puntjes op de i te zetten. Ook is er in de videogame-industrie iets dat ‘crunch’ heet, wat betekent dat ontwikkelaars in de laatste maanden voor een game uitkomt vaak werkweken van meer dan 60 uur maken om maar te zorgen dat die game in orde is en klaar is om te worden uitgegeven. Hopelijk zorgt dit uitstel ervoor dat crunch wordt vermeden, want het is zowel voor ontwikkelaars qua werksfeer en uitputting, als voor hun gezinnen die ze amper zien geen pretje.

Metroid Prime 4

Het is nog onduidelijk welke spellen er voor het apparaat verschijnen, maar de geruchten gaan dat de actiegame Metroid Prime 4 waarschijnlijk een lanceertitel is. Het spel is in 2017 aangekondigd dus volledig uit de lucht gegrepen is het niet. Het is onbekend of bekende Nintendo-mascottes als Mario en Link al hun eigen Switch 2-game krijgen, maar kijkend naar het verleden moet dat wel het geval zijn.

In ieder geval wordt het een spannende release voor Nintendo, dat met Switch zijn bestverkopende console ooit heeft weten te creëren. 

Meer over de Nintendo Switch. Abonneer je gratis op de Bright Nieuwsbrief.