© Reddit

Rivian’s nieuwe, elektrische SUV mogelijk in het wild gespot

Rivian’s nieuwe, elektrische SUV mogelijk in het wild gespot

19 februari - 14:52

Rivian moet zijn nieuwe, elektrische SUV nog officieel aankondigen, maar de auto lijkt nu al in het wild te zijn gespot.

Het Amerikaanse Rivian beloofde onlangs dat zijn nieuwe R2-auto op 7 maart onthuld zal worden. De elektrische wagen moet een compacte SUV worden, en daarmee ook een interessante concurrent voor bijvoorbeeld de Cybertruck. Vermoedelijk wordt de wagen betaalbaarder dan de eerdere Rivian R1, met een prijs tussen de 40.000 en 6.000 dollar.

Details zijn verder schaars - tenzij je afreist naar een parkeerplaats in Los Angeles. Daar zou een cameracrew gespot zijn terwijl ze een mysterieuze auto aan het filmen waren die wel wat wegheeft van de Rivian R1. Daarmee kan het zomaar de nieuwe R2 zijn - de fabrikant zei dat de compactere auto 'de essentie van het merk' zou belichamen.

R2 in the wild
byu/New-Enthusiasm-9120 inRivian

Lijkt op patenten

Autosite Electrek heeft de foto’s naast recente patentafbeeldingen gelegd, waaruit blijkt dat de auto daar erg op lijkt. Het lijkt daardoor zeer aannemelijk dat het om de Rivian R2 gaat en niet om een auto die toevallig een beetje op een eerdere Rivian lijkt.

Helemaal zeker zullen we het over enkele weken weten, als op 7 maart de auto formeel uit de doeken wordt gedaan.

Lees meer over elektrische auto's en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.