©Viaplay

Viaplay wordt wéér duurder: zoveel kost het abonnement na de prijsverhoging

Viaplay wordt wéér duurder: zoveel kost het abonnement na de prijsverhoging

19 februari - 19:47 Laatste update: 20:13

Viaplay gaat voor de tweede keer de prijs van zijn maandabonnement in Nederland verhogen. De prijsverhoging wordt per 22 mei ingevoerd.

Wie de verrichtingen van Max Verstappen tijdens het nieuwe Formule 1-seizoen live wil kijken, moet daarvoor nog dieper in de buidel tasten. Na een eerdere prijsverhoging van F1 TV Pro gooit ook Viaplay de prijzen van zijn maandabonnement binnenkort omhoog.

Viaplay heeft maandag klanten per e-mail laten weten dat de abonnementsprijs per 22 mei wordt verhoogd van 15,99 euro naar 17,99 euro per maand. Ter vergelijk: F1 TV Pro kost per maand 11,90 euro. Viaplay zendt naast de Formule 1 in Nederland onder meer ook de Premier League, Bundesliga, darts en hockey uit, maar de F1 blijft de grootste publiekstrekker voor de streamingdienst.

Jaarabonnement

Tegelijkertijd biedt Viaplay sinds ook weer een jaarabonnement aan, waarmee je goedkoper uit bent. Het jaarabonnement kost 153,48 euro, wat per maand neerkomt op 12,79 euro. Bij de start van Viaplay in Nederland in maart 2022 kostte het abonnement nog 13,99 euro per maand.  

Het is voortaan voor Nederlandse Viaplay-abonnees niet meer mogelijk om de Formule 1-uitzendingen te kijken via het speciale lineaire tv-kanaal Viaplay Xtra. Daar is de streamingdienst mee gestopt, omdat providers als Ziggo, KPN en Odido inmiddels voldoende netwerkcapaciteit zouden hebben om alle streams aan te kunnen.

F1 TV Pro

Als Viaplay-abonnee krijg je vanaf nu ook gratis toegang tot F1 TV Pro. Daarvoor moeten Viaplay-gebruikers hun account koppelen via een speciale site, waar ze hun F1 TV Pro-toegang kunnen activeren.

De afgelopen jaren hebben vrijwel alle streamingdiensten - van Disney+ tot Netflix - hun prijzen verhoogd. Maar de meeste streamers hebben genoeg geld om de concurrentiestrijd nog jarenlang vol te houden. Dat geldt niet voor Viaplay, dat sinds vorig jaar zwaar in de financiële problemen zit. Nederland is een van de weinige landen waar het nog relatief goed gaat. De Nederlandse tak van Viaplay zou winstgevend zijn en daarom hoopt het Zweedse bedrijf opnieuw de uitzendrechten van de Formule 1 te bemachtigen. 

Uitzendrechten Formule 1

Binnenkort moet duidelijk worden welke partij in ons land vanaf 2025 de Formule 1 mag uitzenden. In de biedingsstrijd krijgt Viaplay te maken met onder meer VodafoneZiggo en Canal+. Ook RTL doet een poging om de F1-rechten binnen te halen, terwijl Talpa inmiddels al is afgehaakt, omdat de bedragen te groot zijn. Er zou meer dan 40 miljoen euro per jaar voor de uitzendrechten betaald moeten worden. Viaplay heeft de extra inkomsten door de nieuwe prijsverhoging dus hard nodig.

Medio maart wordt bekend welke partij het meeste heeft geboden op de F1-rechten. Een topman van Viaplay heeft onlangs gezegd dat de streamingdienst ook als het de Formule 1 kwijtraakt, doorgaat in Nederland

Lees meer nieuws over Viaplay en mis niks met onze nieuwsbrief.