©Teslarati

Tesla belooft eindelijk update voor ruitenwissers: 'Al jaren lachwekkend slecht'

Tesla belooft eindelijk update voor ruitenwissers: 'Al jaren lachwekkend slecht'

20 februari - 00:15

Een Tesla-techneut zegt dat het bedrijf binnenkort zijn slecht werkende automatische ruitenwissers gaat verbeteren met een update. Tesla-eigenaren klagen al jaren over de ruitenwissers.

Mensen met een Tesla uit 2018 of later kampen met problemen met de automatische ruitenwissers. Het systeem past het tempo van de ruitenwissers automatisch aan de intensiteit van de regen of sneeuw aan. Althans, dat was de bedoeling. Want in de praktijk werkt het voor geen meter.  

De ruitenwissers zijn volgens nieuwssite Electrek zelfs 'zo slecht dat het lachwekkend is'. De oorzaak heeft te maken met dat Tesla in tegenstelling tot de meeste automerken geen regensensor voor zijn systeem gebruikt, maar alleen de beelden van de Autopilot-camera's in combinatie met zogenaamd slimme software.

De automatische ruitenwissers van Tesla starten regelmatig als er helemaal geen regen, hagel of sneeuw valt, of ze starten juist niet als er wél neerslag is. Ook komt de snelheid dikwijls niet overeen met de intensiteit van de neerslag. Een AI-medewerker van Tesla heeft afgelopen weekend laten weten dat er een update in de maak is die de ruitenwissers beter moet laten werken. "De nieuwe verbetering zou binnenkort moeten verschijnen."

Musk komt weer een belofte niet na

Tesla-eigenaren hopen al jaren op zo'n verlossende update. CEO Elon Musk beloofde in 2018 dat een nieuw neuraal netwerk 'Deep Rain' de problemen met de ruitenwissers zou oplossen, maar de situatie veranderde daarna niet of nauwelijks.

Terwijl Tesla intussen al jaren werkt aan semi-zelfrijdende systemen, bleven de ruitenwissers nog steeds kuren vertonen. "De functie heeft het bedrijf voor een raadsel gesteld, en het is al jaren een pijnpunt", aldus Tesla-fansite Teslarati.

Lees meer nieuws over Tesla en mis niets met onze nieuwsbrief.