©Oura

Nóg een draagbare gadget van Apple? 'Slimme ring in de maak'

Nóg een draagbare gadget van Apple? 'Slimme ring in de maak'

20 februari - 19:47

Na de Apple Watch, de AirPods en de Vision Pro zou Apple aan zijn volgende wearable apparaat werken: een slimme ring. Concurrent Samsung komt na de zomer al met zijn eerste Galaxy Ring, maar de Apple-ring zou nog in de kinderschoenen staan.

Apple heeft al een hele reeks patenten die te maken hebben met een slimme ring. Maar de Zuid-Koreaanse nieuwssite Electronic Times meldt dat Apple inmiddels serieus werk maakt van het ontwikkelen van een eigen smart ring. De eerste Apple Ring zou zich nog wel in een beginfase van de ontwikkeling bevinden.

Net als eerder met de smartwatch, draadloze oordoppen en mixed reality-bril zal Apple de tijd nemen voordat het met een geheel nieuw product komt. Daardoor zal een Apple-ring mogelijk nog jaren op zich laten wachten. 

Samsung Galaxy Ring

Samsung is al veel verder met zijn eigen ring. De eerste Galaxy Ring van het Zuid-Koreaanse merk komt in de tweede helft van het jaar op de markt. De aankondiging wordt verwacht tijdens een Samsung Unpacked-event in de zomer.

Betalen en slaap meten

Net als smartwatches kunnen slimme ringen allerlei zaken over je gezondheid meten, zoals je slaapgedrag. Ook kun je ermee contactloos betalen via NFC. In een van de Apple-patenten staat verder dat je met zo'n ring draadloos andere apparaten kan besturen, zoals een iPhone of iPad

Bekendste slimme ring

De bekende slimme ring tot nu toe is die van het merk Oura, dat inmiddels toe is aan zijn derde generatie. De Oura-ringen zijn er vanaf 329 euro, maar een groot verkoopsucces zijn ze nog niet.

Onderzoeksbureau Business Research Insight verwacht dat de wereldwijde markt voor slimme ringen zal groeien naar 197 miljoen dollar in 2031. 

Lees meer Apple-nieuws en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.