© Unsplash

Apple adviseert met klem: stop je natte iPhone NIET in een bak rijst

Apple adviseert met klem: stop je natte iPhone NIET in een bak rijst

19 februari om 15:52
Laatste update: 19 februari om 16:00

Al jarenlang is het een veelgehoorde tip: is je smartphone in het water gevallen, dan kun je hem opdrogen door hem in een bak rijst te steken. Techreus Apple adviseert klanten nu echter om dat niet met hun natte iPhones te doen.

De rijst-truc bij je natte smartphone is inmiddels net zo ingeburgerd als de schoonmaaktips van je oma met baksoda en azijn. Omdat rijst water absorbeert, zou het helpen om vocht uit je net nat geworden telefoon te trekken zodat die sneller opdroogt. Handig, want iedereen heeft wel een pak ongekookte rijst in de kast staan om er snel bij te pakken.

'Kans dat je iPhone stukgaat'

Op een speciale webpagina adviseert Apple om dat juist niet te doen. "doe je dit wel, dan is er een kans dat kleine rijststukjes je iPhone beschadigen." Het is volgens Apple ook niet slim je natte iPhone met een föhn op te drogen of er wattenstaafjes en papieren doekjes in te stoppen.

Er is volgens Apple eigenlijk maar één oplossing voor je natte telefoon: geduld. Tik hem zachtjes tegen je hand zodat overtollig water naar buiten valt en laat hem daarna minstens dertig minuten opdrogen.

Lees meer over de iPhone en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.