Deze stoere e-bike geeft je 322 kilometer trapondersteuning

©Tern

Deze stoere e-bike geeft je 322 kilometer trapondersteuning
22 februari om 01:34
Laatste update: 22 februari om 01:39

Fabrikant Tern staat bekend om zijn robuuste elektrische fietsen. Het merk komt dit voorjaar met een cargo e-bike waarmee je ook off-road kunt. De nieuwe elektrische fiets is geschikt voor lange tochten in de natuur. En over het opladen van de batterij hoef je je een stuk minder zorgen te maken.

De nieuwe Tern Orox is een avontuurlijke cargo e-bike, waarmee je volgens de fabrikant 'extra lange off-road verkenningen' kunt maken. De Orox is een opvolger van de elektrische transportfiets die de Taiwanese fabrikant eerder uitbracht, ook in Nederland. Maar met de nieuwe Orox kan je dus ook de bossen in, over zandpaden en door modderpoelen fietsen, terwijl je heel veel spullen meeneemt. 

Als maximale actieradius van de nieuwe e-bike vermeldt Tern 322 kilometer. Dat is mogelijk doordat de Orox is uitgerust met de nieuwe Bosch PowerPack. Daar kun je er twee van monteren. Met één zo’n accu krijg je 161 km trapondersteuning en met twee dus 322 km. "Dat is het definitieve einde aan de onzekerheid over het rijbereik", stelt Tern.

Tot 210 kg

De fiets heeft speciale Schwalbe-banden voor extra grip op lastige ondergronden. De e-bike kan een totaalgewicht van 210 kg aan en dat is volgens de fabrikant 'de beste transportcapaciteit in zijn klasse'. Het frame en de voorvork zijn zo ontworpen dat ze drie verschillende bandenformaten ondersteunen. De Tern Orox is geschikt voor fietsers van 155 tot 195 cm en met een lichaamsgewicht tot 130 kg.

Op 14 punten rond het frame kun je accessoires bevestigen. Tern heeft een ruim aanbod aan tassen, rekken, manden en zitjes. Een van de rekken is geschikt voor 100 kg vracht, handig voor het meenemen van boodschappen en kampeerspullen. Verder zijn er grote fietstassen met aan elke kant 72 liter pakvolume. Je kunt met de fiets ook koelboxen en bierkratten vervoeren. En zelfs aan de voorkant kun je twee 'volwaardige' fietstassen monteren.

Bosch-motor en riemaandrijving

De e-bike heeft als motor de Performance Line CX van Bosch, met een koppel van 85 Nm. Ook krijg je de functies van het Bosch-systeem met de eBike Flow-app, zoals anti-diefstalalarm, GPS-tracking en vergrendelen via de app. 

Verder is er keuze uit een Gates-riemaandrijving en een 14-speed interne versnellingsnaaf of een Shimano-aandrijfsysteem met een ketting en 12 versnellingen. Daarnaast heeft de fiets hydraulische schijfremmen van Magura en een Level Nine-stuur gemaakt van lichtgewicht aluminium.

De Tern Orox kost 6799 euro en staat vanaf april in Nederlandse fietsenwinkels.

Lees meer nieuws over e-bikes en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.