©OpenAI

Filmmaker Tyler Perry pauzeert uitbreiding studio na eerste beelden AI-model Sora

Filmmaker Tyler Perry pauzeert uitbreiding studio na eerste beelden AI-model Sora

23 februari - 16:02

Acteur en filmmaker Tyler Perry heeft een flinke uitbreiding van zijn filmstudio op pauze gezet, nadat hij de eerste beelden van OpenAI's Sora zag.

Perry was van plan om 800 miljoen dollar te investeren in zijn filmstudio in Atlanta, maar ziet daar toch vanaf. In een gesprek met The Hollywood Reporter zegt de filmmaker geschokt te zijn door Sora: "Ik had het afgelopen jaar al gehoord dat het er aan zat te komen, maar ik had geen idee wat de mogelijkheden waren tot ik recentelijk de demonstratie zag."

OpenAI liet eerder deze maand zijn AI-model Sora zien voor het genereren van video. Met een simpele zin tekst, kan Sora een realistische video van maximaal een minuut lang maken in verschillende filmstijlen. Sora is op dit moment nog niet publiekelijk beschikbaar, maar wordt eerst getest bij een kleine groep gebruikers.

Uren in de make-up

Perry ziet veel kansen voor deze technologie, omdat hij minder naar locaties hoeft te reizen en minder sets hoeft te bouwen. Maar de filmmaker maakt zich zorgen voor mensen die in de filmindustrie en daarbuiten werken. "Ik denk ook aan alle bouwvakkers en aannemers die geen werk hebben, omdat ik de volgende fase van mijn studio niet doorzet omdat het niet meer nodig is."

Ondertussen ziet Perry geen reden om de technologie niet te gebruiken: "Ik heb net AI gebruikt in twee films die binnenkort worden aangekondigd. Dat zorgde ervoor dat ik niet uren in de make-up hoefde te zitten."

Lees meer over kunstmatige intelligentie, of blijf op de hoogte via de gratis Bright-app voor Android of iOS.