OpenAI heeft ChatGPT in één klap handiger gemaakt met de langverwachte GPT Store

©Pexels

OpenAI heeft ChatGPT in één klap handiger gemaakt met de langverwachte GPT Store
10 januari om 19:02
Laatste update: 10 januari om 19:19

Na maanden vertraging heeft OpenAI vanavond zijn langverwachte GPT Store geopend. In die webwinkel vinden gebruikers van ChatGPT tal van extra chatbots die ze kunnen toevoegen, waardoor de chatbot allerlei nieuwe toepassingen krijgt.

Met de komst van de GPT Store krijgen gebruikers talloze nieuwe mogelijkheden met ChatGPT. In november zei OpenAI dat er al 3 miljoen verschillende bots, genaamd GPT's, waren aangemaakt. Hoeveel er vanaf vandaag al beschikbaar zijn, is niet duidelijk. Het AI-bedrijf wil wekelijks de beste GPT's in zijn webwinkel onder de aandacht brengen. De GPT Store zou eerst in november zijn deuren openen, maar dat werd meerdere keren uitgesteld. 

Voorlopig kun je de GPT Store alleen gebruiken als je een betaald abonnement hebt op ChatGPT Plus, ChatGPT Enterprise of het nieuwe ChatGPT Team, dat is bedoeld voor teams tot 150 personen. ChatGPT Plus is de goedkoopste optie en kost 20 dollar per maand.

Geld verdienen met je chatbot

De makers van de chatbots krijgen binnenkort ook de mogelijkheid om geld te verdienen. De ontwikkelaars van GPT’s worden dan betaald op basis van de betrokkenheid van gebruikers bij hun chatbots, maar de details moet OpenAI nog bekendmaken.

Voorbeelden van handige GPT's

Als een van de voorbeelden van toepassingen van de GPT's in de GPT Store geeft OpenAI de gepersonaliseerde route-tips van AllTrails, de app voor wandelen die door Apple onlangs werd verkozen tot de beste iPhone-app van 2023.

Andere voorbeelden zijn het leren van programmeren met de Code Tutor van Khan Academy en het ontwerpen van presentaties en posts voor sociale media met de chatbot van Canva.

Meer nieuws over AI.

Mis geen tech-nieuws meer: volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.