©Apple

'Meta en LG gaan samen Apple Vision Pro-concurrent maken'

'Meta en LG gaan samen Apple Vision Pro-concurrent maken'

26 februari - 10:46

Apple Vision Pro is de gadget waar de afgelopen weken veel over wordt gesproken en dat succes is aantrekkelijk. Zo blijken Meta (het moederbedrijf van Facebook) en LG aan een Vision Pro-concurrent te werken die volgend jaar zal verschijnen.

Er waren eerdere geruchten over deze samenwerking, maar nu schrijft Korean Economic Daily over een nieuw gerucht. Eerder leek het erop dat alleen LG aan een nieuwe VR-bril zou werken en toen werd al gesuggereerd dat Meta ook betrokken was, maar nu is er een nieuw gerucht dat dit versterkt. De bril zou gebruikmaken van het besturingssysteem WebOS en verschijnen in het eerste half jaar van 2025. WebOS is bekend als besturingssysteem voor LG-televisies en het zou kunnen betekenen dat de VR-bril qua navigatie voelt als een televisie. Maar ook dat je er veel televisie-apps op kunt terugvinden zoals Netflix, HBO Max en Disney+.

LG en Meta

Meta-ceo Mark Zuckerberg zou binnenkort een nieuwe meeting hebben staan om de deal met LG verder uit te werken. Hij gaat hiervoor naar Zuid-Korea, waar hij sinds 2014 niet meer is geweest. Toen ging hij naar Samsung om een deal te beklinken, namelijk de Gear VR-smartphoneheadset. Nu is het weer een headset, maar dan met een ander bekend merk uit die streek. Meta werkt vaker samen met anderen, zoals Xiaomi dat Oculus Go maakte en Lenovo dat de productie van Oculus Rift S op zich nam. In hoeverre deze aankomende bril dan ook LG-merknamen op het product heeft, dat is onbekend. Zuckerberg noemde zijn Quest-brillen onlangs wel 'het open alternatief' op de Vision Pro, toen hij de Apple-headset reviewde

De hype rondom virtual reality, augmented reality en de mix ervan, mixed reality, laait weer flink op. Zo zouden ook het grote Samsung en Google samen aan een VR-bril werken die later dit jaar al uitkomt. Zo krijgt Apple er met zijn veelzijdige bril misschien toch twee (of eigenlijk vier) grote concurrenten bij. En consumenten meer keuze in welke AR-, VR- of mixed reality-headset ze kiezen. 

Meer over Virtual Reaity en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.