© Avenir Telecom

Deze smartphone gaat dagenlang op één acculading mee

Deze smartphone gaat dagenlang op één acculading mee

26 februari - 10:52

Terwijl andere smartphones steeds dunner worden, gooit Avenir Telecom het over een andere boeg: zij gebruiken de extra ruimte in hun dikkere smartphone voor een extra grote accu. Hierdoor houdt hun nieuwste toestel het dagenlang vol op een volle lading.

De Hard Case P28K heeft een 28.000mAh-batterij, wat volgens de fabrikant genoeg is om 122 uur non-stop te bellen. Laat je het toestel in standby staan, dan duurt het maar liefst 94 dagen totdat de batterij is leeggetrokken, weet The Verge

Stiekem is het een powerbank, maar dan met een ingebouwde smartphone. Achterop de telefoon staat de merknaam 'Energizer', van de bekende batterijverkoper. Avenir Telecom zou een licentie hebben afgenomen om hun naam te mogen gebruiken.

Simpele telefoon

Hoewel de batterijduur bovengemiddeld is, zijn de verdere specificaties van de telefoon niet heel bijzonder: hij heeft drie camera’s achterop, 8 gigabyte werkgeheugen en een simpele MediaTek MT6789-processor. Het 6,78 inch-scherm heeft een 1080p-resolutie.

Die simpele specificaties helpen ook in de prijs: de smartphone wordt voor 250 euro verkocht, zodra hij in oktober dit jaar in de winkels ligt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Avenir Telecom met zo’n toestel komt: vier jaar terug hadden ze een smartphone met 18.000mAh-batterij. Die ging toen 'slechts' een week mee op een volle lading.

Lees meer over smartphones en abonneer op onze nieuwsbrief.