©Unsplash

Goed nieuws over de iPhone 15: de batterij gaat veel langer mee

Goed nieuws over de iPhone 15: de batterij gaat veel langer mee

20 februari - 21:57 Laatste update: 23:30

Apple zegt dat de levensduur van de batterijen van de iPhone 15-modellen veel langer is dan het eerder had vermeld. 

Apple meldde eerst dat de batterij van de iPhone 15 tot 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit zou behouden na 500 oplaadcycli. Maar vanavond heeft het bedrijf daarover een update gegeven. Apple zegt dat de 80 procent wordt behouden na duizend oplaadcycli. De verbetering is mogelijk doordat Apple de afgelopen jaren veel updates heeft doorgevoerd aan onderdelen van de batterijen en de software voor het energiebeheer. Bij tests is de batterij duizend keer opgeladen en weer ontladen onder omstandigheden die lijken op veelvoorkomende gebruiksscenario's.

"De batterij is ontworpen om onder ideale omstandigheden 80 procent capaciteit te behouden na 1000 cycli. De werkelijke batterijprestaties zijn afhankelijk van een aantal variabelen, waaronder hoe de iPhone regelmatig wordt gebruikt en opgeladen. De garantie van één jaar omvat service voor defecte batterijen", aldus Apple in een verklaring.

De langere levensduur van de batterij is volgens Apple alleen van toepassing op de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Voor eerdere iPhones geldt dat de capaciteit van 80 procent wordt behouden bij 500 oplaadcycli. Maar Apple heeft aan 9to5Mac laten weten dat het 'momenteel ook oudere iPhone-modellen onderzoekt'. Dus wellicht is er binnenkort ook goed nieuws over de iPhone 14 en iPhone 13.

Batterijstatus makkelijker te checken 

Apple bracht vanavond ook een nieuwe testversie uit van iOS 17.4 voor ontwikkelaars. De update naar iOS 17.4 verschijnt in maart voor alle gebruikers. In de nieuwste versie verandert Apple de informatie over de batterij en batterijstatus van je iPhone in de Instellingen-app. Je ziet voortaan direct vanuit het instellingenscherm over de batterij dat de batterijstatus ‘normaal’ is. Daarna kan je doorklikken voor meer details.

Voorheen moest je het doen met een percentage over de batterijstatus, maar daarbij gaf Apple geen context, waardoor veel mensen niet wisten of de batterij nu wel of niet aan vervanging toe was. 

iPhone 16

Bij de iPhone 16-serie, die dit najaar verschijnt, zou Apple één model van een grotere batterij voorzien. De iPhone 16 Pro Max krijgt volgens bronnen bij onderdelenleverancierss een accu met een 5 procent grotere capaciteit van de iPhone 15 Pro Max.

Lees meer nieuws over de iPhone en mis niks met onze nieuwsbrief.