© Independent

Dit is wanneer de Nintendo Switch 2 wordt verwacht

Dit is wanneer de Nintendo Switch 2 wordt verwacht

26 februari - 21:48

Voor wie hoopte dit jaar nog de nieuwe versie van de Nintendo Switch in huis te halen, is er slecht nieuws. Nintendo brengt de nieuwe Switch 2 waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2025 op de markt.

Hoewel er een half jaar geleden nog geruchten waren dat de Nintendo Switch 2 er in september van dit jaar in de schappen zou liggen, is het inmiddels aannemelijk dat het in het voorjaar van 2025 wordt. Nikkei, de grootste zakenkrant van Japan, meldt vandaag dat de volgende Nintendo Switch in maart 2025 op de markt komt. Die informatie komt overeen met een recent gerucht van VGC.

Zorgen over de voorraad

Leveringszorgen zouden de reden zijn van het uitstel, net als eerder het geval was bij de PlayStation 5 door een gebrek aan voorraad. Met andere woorden: de vrees dat Nintendo de grote vraag naar de nieuwe spelcomputer niet aankan, zou de vertraging veroorzaken. Enigszins een luxeprobleem dus, maar desalniettemin een belangrijk probleem.

Meer tijd voor ontwikelen games

Daarnaast meldt Nikkei dat Nintendo ontwikkelaars ook meer tijd wil geven om 'first-party' games te ontwikkelen. Dat is een cruciaal onderdeel van Nintendo's marketingstrategie.

Nintendo heeft zelf officieel nog niet gezegd wanneer de opvolger van de Switch verschijnt. Maar de kans dat de console nog dit jaar gelanceerd wordt, lijkt erg kleiner te worden.

Lees meer nieuws over games en blijf op de hoogte met onze Bright-app.