©Microlino

Met Microlino Lite is deze mini-auto met opvallende deur er nu ook voor 16-jarigen

Met Microlino Lite is deze mini-auto met opvallende deur er nu ook voor 16-jarigen

27 februari - 11:55

Eén van onze favoriete mini-autootjes is de Microlino. Met het 'grote mensen-model' mag je dan wel de snelweg op, de nieuwe Microlino Lite is er dan weer voor iedereen vanaf 16 jaar.

We hebben bij Bright zelden een auto getest waar we zoveel bekijks mee trokken als de Microlino. Het kleine autootje met het portier aan de voorkant lijkt weggereden uit een tekenfilm, ook al mag je er dus mee de snelweg op – wat we ook proponeerden. Wat dat betreft past het vermogen van de nieuwe Microlino Lite misschien wat meer bij zijn uiterlijk: met de lagere topsnelheid van 45 km/u mag iedereen vanaf 16 jaar al in het wagentje rijden.

Op de Autosalon in Genève heeft Microlino de Lite onthuld, die valt in de L6e-categorie. En dus mag je er met een AM-rijbewijs vanaf 16 jaar in rijden – in sommige andere Europese landen is 14 of 15 jaar zelfs al genoeg. De Microlino Lite is elektronisch begrensd op die 45 km/u, en heeft dus hetzelfde vermogen als de normale Microlino. De Lite komt met 5.5 kWh- of 10.5 kWh-accu, genoeg voor respectievelijk 100 en 180 kilometer rijbereik: net zoveel als je met de snellere variant haalt. Die is er ook nog met 15 kWh-accu, de Lite niet.

Nieuwe kleuren, 'veiliger dan concurrentie'

Om nog wat meer op te vallen is de Microlino Lite er in knalblauw Venice Blue, met oranje details. Ook is er een versie in donkergrijs Berlin Anthracite Matt, ook met oranje detailsnaar die beloofd wat duurder te worden. Verder kan er ook een klein open dakje in de Microlino Lite, voor en meerprijs. Binnen is 'ie grotendeels hetzelfde, met een tweepersoons bankje en een klein achterklepje.

Microlino klopt zich op de borst door te wijzen op de 'zelfdragende stalen unibody' van de wagen, het skelet als het ware.Die is volgens Micolino veiliger dan het buizenframe van andere voertuigen in zijn klasse. Waarschijnlijk heeft Microlino het hier over wagentjes zoals de populaire Biro, waar in sommige steden hele stoepen mee vol staan.

De Microlino Lite komt op tijd voor de zomer in Nederland op de markt, maar de prijzen zijn nog niet bekend. De gewone Microlino start bij 17.990 euro.

Meer elektrisch rijden en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.