©Red Bull Racing

Max Verstappen achterna gezeten door bloedsnelle drone: wie wint?

Max Verstappen achterna gezeten door bloedsnelle drone: wie wint?

28 februari - 00:58 Laatste update: 09:12

De nieuwste tegenstander die achter Max Verstappen aan zit, is geen Formule 1-coureur maar een bloedsnelle Nederlandse drone. De race tussen de F1-wagen en de FPV-drone levert unieke beelden op, die volgens Verstappen van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Op het beroemde circuit van Silverstone in Engeland hebben de Dutch Drone Gods met een speciaal gebouwde drone het opgenomen tegen Max Verstappen in zijn nieuwe F1-wagen. De drone is zo ontworpen dat hij de Formule 1-auto kan bijhouden, maar de grote vraag was ook of hij dat ook een volledige ronde op Silverstone wist vol te houden. In deze nieuwe video op het Red Bull YouTube-kanaal zie je deze historische 'race' tussen Max Verstappen en dronepiloot Ralph Hogenbirk. Het levert bijzondere beelden op: zo wist Viaplay de Formule 1 in elk geval nog niet te filmen. 

De drone bereikt de 300 km/u in slechts 4 seconden, twee keer sneller dan een Formule 1-auto. De topsnelheid van de drone is ruim 350 km/u. Voor de ontwikkeling kregen de Dutch Drone Gods toegang tot de kennis van de techneuten van het Red Bull Racing Formule 1-team.

'Nieuw perspectief om naar F1 te kijken'

Tijdens de krachtmeting op Silverstone regende het best hard, wat Verstappen wel jammer vond. "We hebben nog een keer een droge ronde op volle snelheid nodig", aldus de F1-wereldkampioen. Verstappen denkt dat de beelden van de meevliegende drone van toegevoegde waarde kunnen zijn. "Dit soort opnames zijn nog nooit gemaakt. De kwaliteit is erg goed. Het geeft een ander perspectief op het kijken naar de F1. Dit kan de manier waarop mensen naar de Formule 1 kijken veranderen.”

Lees meer nieuws over drones en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.