©Onleaks/SmartPrix

Ook Galaxy Z Flip 6 lekt zeer vroegtijdig uit: wordt 'ie dit jaar dikker?

Ook Galaxy Z Flip 6 lekt zeer vroegtijdig uit: wordt 'ie dit jaar dikker?

29 februari - 12:08

De onthulling van de nieuwe Samsung Galaxy Z-modellen wordt pas in de juli verwacht, toch is het uiterlijk van beide nieuwe toestellen al uitgelekt: gisteren de Fold, vandaag volgt de nieuwe Flip.

Net als de gelekte Fold 6 komen ook de gelekte beelden van de Samsung Galaxy Z Flip 6 van OnLeaks en SmartPrix. Het uiterlijk en de afmetingen van de Flip 6 lijken erg overeen te komen met de Flip 5. Dat toestel schudde het ontwerp van de flip-telefoon met vouwscherm vorig jaar op met strakkere lijnen en een groter, functioneler schermpje aan de buitenkant.

De afmetingen van de Flip 6 komen opengeklapt op 165 x 71,7 x 7,4 millimeter. Hoogte een breedte zijn vrijwel gelijk aan de Flip 5, maar hij is wel een fractie dikker. Volgens SmartPrix komt dat door de grotere accu: die zou groeien van 3700mAh naar 4000mAh. Ook eerdere geruchten wezen al op een iets grotere batterij, dus die aanname van SmartPrix kan wel hout snijden. Het zou ook verstandig zijn, want de iets matige accuduur was één van de meest genoemde minpunten van de Flip 5.

Snellere chip, dezelfde schermen

Qua schermen lijkt er weinig te veranderen. Het bijzonder gevormde schermpje aan de buitenkant meet nog steeds 3,4 inch, met daarboven twee 12 megapixelcamera's. Het binnenscherm is weer 6,7 inch, allebei de schermen hebben nog steeds een 120Hz-verversing.

De Flip 6 zou draaien op de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3, een stap omhoog van de Gen 2 van vorig jaar. Bij verschijning zal het toestel waarschijnlijk draaien op Android 14, waarna je zeven nieuwe Android-versies zal krijgen. Die belofte maakte Samsung eerder dit jaar bij het verschijnen van de Galaxy S23-toestellen, en dat zal vermoedelijk dus ook voor de aanstaande nieuwe vouwtelefoons gelden.

Meer Samsung en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.