© OnLeaks & Smartprix

Eerste beelden Samsung Galaxy Z Fold 6 gelekt: wat verandert er allemaal?

Eerste beelden Samsung Galaxy Z Fold 6 gelekt: wat verandert er allemaal?

28 februari om 14:38

Deze Samsung Galaxy Z Fold 6 komt wellicht pas deze zomer uit. Vandaag zijn echter al wat beelden van het apparaat uitgelekt. Dit is hoe het volgende buigbare vlaggenschip van Samsung er zal uitzien.

De beelden werden aan de website Smartprix gelekt door de bekende lekker OnLeaks. Daaruit blijkt dat de smartphone strakkere hoeken krijgt dan zijn voorganger, die afgeronde randen had. Het ontwerp lijkt vergeleken met de Z Fold 5 wat meer op dat van de Galaxy S24 Ultra. 

Breder dan de Z Fold 5

Qua afmetingen is de smartphone net iets minder lang dan zijn voorganger, maar een beetje breder. De Galaxy Z Fold 6 meet wanneer die is opengevouwen 153,5 x 132,5 x 6,1 millimeter. Diagonaal krijg je zo 7,6 inch. Wanneer je de smartphone dichtvouwt, heb je een display van 6,2 inch.

Aan de achterkant is de smartphone uitgerust met een driedubbele camera, qua uiterlijk niet heel verschillend van zijn voorganger. Op het buitenste scherm krijg je een normale selfiecamera, op het binnenscherm een under-display camera. Aan de onderkant van de Galaxy Z Fold 6 bevindt zich de usb-c-aansluiting.

De Galaxy Z Fold 6 krijgt een aan/uit-knop met een ingebouwde vingerafdrukscanner. Die bevindt zich aan de rechterkant van het apparaat. Ook de volumeknoppen bevinden zich aan de rechterkant. Links vind je de sleuf voor de simkaart.

Nog geen technische details

Technische specificaties zijn nog niet bekend. Smartprix verwacht dat de Galaxy Z Fold 6 wordt uitgerust met een Snapdragon 8 Gen 3-chipset. Je zal kunnen kiezen tussen een ramgeheugen van 12 of 16 gigabyte, met 1 terabyte aan opslag. De twee oledschermen zullen wellicht een refreshrate van 120 hertz krijgen. Aan de achterkant krijgt de hoofdcamera 50 megapixel, de groothoeklens 12 megapixel en de telelens 10 megapixel. Ook de selfiecamera op het buitenscherm krijgt 10 megapixel. 

Voorlopig is nog niet bekend wanneer de Galaxy Z Fold 6 wordt aangekondigd. Wellicht zal dat in juli gebeuren tijdens een Unpacked-evenement. Ook de recent aangekondigde Samsung Galaxy Ring zal mogelijk dan gelanceerd worden.

Lees meer nieuws over gadgets en mis niks met onze Bright-app.