© Ace

Apple maakt weer een tv-serie van beroemde scifi-klassieker

Apple maakt weer een tv-serie van beroemde scifi-klassieker

29 februari - 13:37 Laatste update: 13:41

De sciencefictionklassieker Neuromancer wordt een televisieserie. Techreus Apple heeft de rechten bemachtigd en zegt te werken aan tien afleveringen voor Apple TV+.

De serie wordt gemaakt door Graham Roland (bekend van Tom Clancy’s Jack Ryan en Dark Winds) en JD Dillard (bekend van Devotion en The Outsider). Het is nog niet bekend wanneer de serie precies in premiere zal gaan.

Het boek Neuromancer verscheen in 1984 en wordt gezien als één van de meest toonaangevende invloeden van het cyberpunkgenre, bekend om zijn dystopische wereldbeelden waarin technologie vooral een slechte invloed heeft gehad op de mensheid. Wat dat betreft is het gedurfd dat juist Apple deze serie produceert: de techreus staat zelf immers aan het voorfront van de technologie die in Neuromancer zo negatief wordt afgeschilderd.

De Apple TV+-reeks lijkt het verhaal van de boeken nauwlettend te gaan worden. Volgens het persbericht volgt de serie "een beschadigde, veelgevraagde superhacker genaamd Case die in een wereld vol digitale spionage wordt geworpen met zijn partner Molly, een huurmoordenaar met wie hij een zakelijke dynastie probeert te beroven van zijn geheimen."

Tweede scifi-klassieker op Apple TV+

Het is alweer de tweede keer dat Apple een geroemd sciencefictionboek in een tv-serie transformeert. Het bedrijf deed eerder hetzelfde met Foundation, een verhaal dat over duizenden jaren afspeelt.

Foundation werd door zijn schaal lange tijd gezien als onverfilmbaar. Daarom koos Apple uiteindelijk om het verhaal op andere wijze te vertellen - met nog wel een budget voor mooie scifi-werelden.

Lees meer over streamingdiensten en abonneer op onze nieuwsbrief.