© Unsplash

Canal+ als streamingdienst gestart: 5 euro per maand voor wéér een app

Canal+ als streamingdienst gestart: 5 euro per maand voor wéér een app

4 december 2023 om 14:13
Laatste update: 4 december 2023 om 17:17

Betaalzender Canal+ is vandaag in Nederland teruggekeerd - ditmaal als streamingdienst waar je 5 euro per maand voor betaalt.

Het Franse Canaldigitaal is één van de grootste productiehuizen in Europa en verdiende jarenlang geld met meerdere betaalzenders, zoals Canal+ en Film1.

Nu is hun betaalzender terug als losse streamingdienst met bijbehorende apps. het bedrijf pocht met titels als Negotiator, The Whale, The Brigade en Reyka. In de top 10-lijst binnen de apps staan onder andere The Wolf of Wall Street, Shame en A Single Man. Daarmee lijkt de dienst zich niet te beperken tot puur Europese titels.

Twee versies

Het vinden van Canal+ kan wel wat verwarrend zijn. In de App Store staan bijvoorbeeld twee versies van de app, waarvan één in het Frans. Nederlandse abonnees moeten de variant downloaden met het woordje 'app' in het icoon.

Daarnaast moet je een account maken op de website, te vinden op canalplus.nl. Het domein canalplus.com is wederom van de Franse editie waar je als Nederlandse kijker weinig te zoeken hebt.

Steeds meer

Met de komst van Canal+ is Nederland weer een streamingdienst rijker: naast het bekende kwartet van Netflix, Disney+, Videoland en Prime Video hebben we ondermeer ook Viaplay en SkyShowTime erbij gekregen. Veel van deze diensten verhoogden dit jaar hun prijzen, sommigen zelfs meerdere malen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.