©Unsplash

Nog een streamingdienst verbiedt het delen van wachtwoorden

Nog een streamingdienst verbiedt het delen van wachtwoorden

1 februari - 21:46

Na Netflix en Disney+ zijn ook gebruikers van Hulu aan de beurt. De streamingdienst, onderdeel van Disney, stuurt mails naar abonnees waarin staat dat ze hun wachtwoorden niet meer mogen delen.

Netflix begon vorig jaar al met het strenger optreden tegen het delen van wachtwoorden, waarna de dienst er flink meer nieuwe abonnees bij kreeg. De andere streamingdiensten hebben ook wel oren naar zo'n hardere aanpak van het account-delen. Viaplay zei afgelopen week ook al te gaan handhaven. Bijna alle diensten hebben in ieder geval in hun voorwaarden staan dat je niet zomaar je account mag delen.

Alleen nog binnen huishouden

Van Hulu – net als Disney+ en ESPN+ een streamingdienst van Disney - mag je vanaf 14 maart dus ook geen account meer delen met mensen buiten je huishouden. Binnen een huishouden vallen alle apparaten die gebruikt worden door iedereen die in één huis woont.

Het bedrijf heeft zijn servicevoorwaarden deze week aangepast, waardoor het nu ook kan analyseren hoe je account gebruikt wordt. Als blijkt dat je je account deelt met iemand buiten je huishouden, kan Hulu je account bijvoorbeeld beëindigen. In Nederland zullen we gelukkig weinig last hebben van deze extra regels, omdat Hulu officieel geen abonnementen aanbiedt in ons land.

Disney+ binnenkort ook strenger in Nederland?

De stap van Disney is wel een teken aan de wand dat het bedrijf ook steeds strenger wordt. Afgelopen najaar begon Disney+ in de eerste landen met concrete maatregelen tegen het delen van accounts. Dat gebeurde nog niet in Nederland, maar dat lijkt inmiddels een kwestie van tijd.

Netflix heeft intussen groot succes met het verbod op accounts delen: veel gebruikers nemen blijkbaar toch een eigen account, met een groei voor Netflix tot gevolg.

Lees meer over streamingdiensten, of abonneer je op onze nieuwsbrief.