Windows 11 krijgt een grote update met handige functies: dit verandert er

© Unsplash

Windows 11 krijgt een grote update met handige functies: dit verandert er
29 februari om 20:30
Laatste update: 29 februari om 20:36

Met een grote nieuwe Windows-update voegt Microsoft veel handige functies toe, waardoor je computer weer iets slimmer wordt. We zetten op een rij van welke veranderingen je het meeste gaat merken.

Om te beginnen kan Microsoft natuurlijk niet ophouden om zijn AI-assistent te verbeteren. Met deze nieuwe update kan Copilot dan ook weer nieuwe dingen op je computer, hoewel het niet per se taken zijn waar je generatieve AI voor nodig hebt. Toch is het leuk dat je de assistent nu ook kunt vragen om instellingen op je laptop aan te passen, zoals het aanzetten van de batterijbesparing of het legen van je prullenbak.

Foto's bewerken wordt slimmer

Amateurfotografen zullen ook smullen van deze update, want er komt een AI-functie naar Windows die al langer op sommige telefoons beschikbaar is. Met de nieuwe functie, die vergelijkbaar is met de Magic Eraser van Google, kan je makkelijk objecten uit een foto selecteren en verwijderen.

En voor iedereen die weleens een filmpje maakt met ongemakkelijke stiltes erin: die kan je nu door AI laten verwijderen in Microsofts videobewerkingssoftware Clipchamp.

Widgets van Google

Door de nieuwe EU-wet Digital Markets Act (DMA) moet Microsoft net als andere techbedrijven aanpassingen gaan doen aan de software. Zo moet het bedrijf in het widgetscherm ook de widgets van bijvoorbeeld Google toelaten. Later zal Windows het ook mogelijk maken om je eigen zoekmachine te kiezen in de Windows-zoekfunctie.

Bestanden delen tussen Windows en Android

Er zijn nog meer functies die met deze update verschijnen, zoals het schrijven met je digitale pen op een tekstvak in Windows en het sneller delen van bestanden tussen Windows en Android. Ook kan je nu je Android-smartphone gebruiken als webcam voor je computer.

De meeste van deze nieuwe functies krijg je automatisch binnen met de nieuwe update in maart. Als je niet zo lang wil wachten, kan je de update ook nu al downloaden door de instellingen van je computer zo aan te passen dat je de nieuwste updates direct ontvangt.

Lees meer over Windows en mis niets met onze nieuwsbrief en onze Bright-app.