©Unsplash

Elon Musk waarschuwt: in 2025 tekort aan elektriciteit en transformators door AI

Elon Musk waarschuwt: in 2025 tekort aan elektriciteit en transformators door AI

1 maart - 14:20

In een interview tijdens een techconferentie waarschuwt Elon Musk dat we volgend jaar een tekort krijgen aan elektriciteit en transformators, door de groei van AI en elektrische auto's.

De techindustrie moet massaal over naar groene stroom en er moeten zoveel mogelijk transformatoren worden gemaakt. Dat was de boodschap van Elon Musk in een belgesprek tijdens de Bosch Connected World-conferentie.

Een jaar geleden hadden we een chipstekort, en Musk verwacht nu een transformatortekort en daarna een elektriciteitstekort. "Ik denk dat we volgend jaar zullen zien dat ze niet genoeg elektriciteit kunnen vinden om al die chips te draaien."

Musk noemt niet alleen kunstmatige intelligentie, maar ook de gelijktijdige groei van elektrische auto's als reden voor de dreigende tekorten.

AI-apocalypse

Heel positief klinkt Musk niet over onze toekomst met AI. In het gesprek vertelt de techmiljardair licht depressief geweest te zijn, door de angst of AI het over zal nemen en mensen nutteloos zullen worden. "Maar de manier waarop ik mezelf verzoende met deze vraag was: zou ik liever leven om de AI-apocalypse te zien of niet? Ik denk dat ik het graag zou willen zien. Het zal in ieder geval niet saai zijn."

Lees meer over kunstmatige intelligentie, of blijf op de hoogte via de gratis Bright Nieuwsbrief.