© IKEA

Ikea heeft een nieuwe slimme stekker: dit is er verbeterd

Ikea heeft een nieuwe slimme stekker: dit is er verbeterd

5 maart - 02:08

Ikea heeft een nieuwe slimme stekker uitgebracht. De TRETAKT smart plug is niet alleen kleiner dan de vorige TRÅDFRI-stekker, maar ook goedkoper. En hij heeft nog een paar andere verbeteringen.

Ikea is in meerdere Europese landen gestart met de verkoop van zijn nieuwe slimme stekker TRETAKT. Onder meer in Duitsland en Frankrijk is de nieuwe smart plug al te koop, meldden Reddit-gebruikers. Nederland zal waarschijnlijk snel volgen. Met de slimme stekker kun je aangesloten apparaten, zoals een lamp of een koffiezetapparaat, via de Ikea Home Smart-app aan- of uitzetten. 

Verbeteringen

De slimme stekker heeft nu ook een fysiek aan/uit-knopje gekregen, terwijl zo'n knop op de voorganger in de TRÅDFRI-lijn nog ontbrak. Het formaat van de nieuwe smart plug is ook een stuk kleiner dan het vorige model.

De TRETAKT-stekker is desgewenst ook weer te bedienen met een kleine afstandsbediening. Bovendien is het ingebouwde led-lampje volgens de eerste gebruikers een stuk minder fel, en daardoor minder storend in een donkere kamer.

Met de Ikea-app kun je behalve de stekker aan- of uitzetten ook timers instellen om meerdere aangesloten apparaten tegelijk te bedienen. Ook is het mogelijk om een bewegingssensor te koppelen via Ikea’s smart home-hub DIRIGERA, zodat de stekker aan of uit wordt gezet bij detectie van een beweging. De slimme stekker geeft helaas geen inzicht in het stroomverbruik van het apparaat, wat met sommige concurrenten wel mogelijk is. 

Goedkoop

De TRETAKT kost maar 7,99 euro. Met de RODRET-afstandsbediening erbij betaal je 9,99 euro. De nieuwe slimme stekker is daarmee vijf euro goedkoper dan de TRÅDFRI-versie.

Lees meer nieuws over IKEA en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.