© NASA

Astronaut worden? NASA zet nieuwe vacatures online, hier moet je aan voldoen

Astronaut worden? NASA zet nieuwe vacatures online, hier moet je aan voldoen

5 maart - 22:09 Laatste update: 6 maart - 00:49

Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA heeft vacatures geopend voor nieuwe astronauten. Het is de eerste keer in vier jaar dat de NASA astronaut-kandidaten zoekt.

Om in aanmerking te komen, heb je een cv nodig om u tegen te zeggen. Naast een diploma in STEM - wetenschap, technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde - moet je of een piloot met duizend uur vliegervaring, of een testpiloot, dokter, ingenieur of natuurwetenschapper zijn. Ook moet je in topconditie zijn en mag je geen strafblad hebben.

Kandidaat-astronauten hebben tot 2 april om zich aan te melden. Nadat de selectie is gemaakt, ondergaan succesvolle kandidaten een training van twee jaar. Ze leren onder andere ruimtewandelingen uitvoeren en krijgen opleidingen in robotica en teamwork.

Wat verdien je ermee? Een astronaut verdient zo’n 152.000 dollar per jaar en mag 'uitgebreid reizen' voor zijn werk.

Concurrentie is groot

Als je interesse hebt, ben je er wellicht aan voor de moeite. De vorige keer dat NASA astronauten zocht, hebben 12.000 mensen zich aangemeld. Zij concurreerden voor 10 vacatures.

Aangezien NASA binnenkort weer naar de maan wil, is de kans groot dat er ditmaal zelfs nog meer mensen gaan solliciteren. Bovendien is het Amerikaans staatsburgerschap vereist voor sollicitanten, aldus de vacature.

Lees meer over ruimtevaart, en mis niks met onze app.