© Dodge

Deze elektrische muscle-car heeft toch nog een ronkend motorgeluid

Deze elektrische muscle-car heeft toch nog een ronkend motorgeluid

6 maart - 12:55

De muscle-car is een typerende wagen in het Amerikaanse straatbeeld. Meestal zijn dat benzineslurpers, maar Dodge gaat nu ook twee elektrische varianten maken. Toch klinken de auto's als ouderwetse benzinewagens.

Er zijn twee types van de elektrische variant van de iconische Charger, de R/T en Scat Pack. De R/T heeft een motor met 456 paardenkracht en kan in 4,7 seconden 100 kilometer per uur rijden. De Scat Pack is zijn krachtigere broertje, met 670 paardenkracht een snelheid van 100 kilometer per uur in 3,3 seconden.

Die elektrische motor maakt een zacht geluid om voetganger te alarmeren, maar is van zichzelf verder net zo stil als andere elektrische wagens. Dat past niet echt bij een muscle-car, wat reden voor Dodge was om speakers aan de buitenkant te bevestigen die een motorgeluid maken.

Speaker praat met je elektrische motor

Die speaker staat in direct contact met je motor. Draait de motor harder? Dan wordt het geluid intenser en gaat het volume omhoog. Hierdoor moet de wagen net als een traditionele benzine-auto klinken – al zal het effect waarschijnlijk nooit helemaal hetzelfde zijn als zo'n echte V8.

Er zijn een hoop details over de auto nog niet bekend, zoals wat hij precies zal kosten. Het is ook afwachten of de auto hier in Nederland zal rondrijden: Dodge richt zich immers primair op de Amerikaanse markt.

Meer elektrisch rijden en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.