©Fairphone

Fairphone stopt met abonnement voor smartphones

Fairphone stopt met abonnement voor smartphones

7 maart - 13:45

Het Fairphone Easy-abonnement, waarmee je maandelijks betaalt voor een duurzame smartphone, stopt. Niet genoeg mensen tonen interesse.

Het Fairphone Easy-abonnement werd in 2022 exclusief in Nederland gelanceerd. Gebruikers betaalden maandelijks voor een Fairphone 4, die werd vervangen of gerepareerd als er iets stuk ging. Voor elk jaar dat je het toestel zonder schade gebruikte, kreeg je korting op het maandbedrag.

"De wereld heeft een nieuw business model nodig", schreef het Nederlandse Fairphone in 2022 bij de lancering van Fairphone Easy. Blijkbaar is dit toch niet de oplossing. Fairphone schrijft dat pers en consumenten wel lovend waren over Fairphone Easy, maar dat niet genoeg mensen daadwerkelijk een abonnement namen.

Geen upgrade naar Fairphone 5

Het bedrijf denkt dat consumenten de totaalprijs van een Fairphone Easy-abonnement puur vergeleken met het kopen van een nieuwe Fairphone 4, en daarbij niet de kosten voor reparatie meenamen.

Fairphone zegt tevens te laat geweest te zijn met klanten upgraden naar de nieuwe Fairphone 5. Ook zegt het bedrijf te denken dat de smartphone een te persoonlijke apparaat is dat veel mensen toch willen bezitten en niet willen huren.

Lees meer over Fairphone, of blijf op de hoogte via de gratis Bright Nieuwsbrief.