X het nieuwe YouTube? Binnenkort kun je lange video's op je smart tv bekijken

© DogeDesigner

X het nieuwe YouTube? Binnenkort kun je lange video's op je smart tv bekijken
10 maart om 11:15

X-gebruikers kunnen binnenkort lange video’s bekijken op hun smart tv. Dat liet eigenaar Elon Musk op X weten. Volgens Fortune komt daarvoor een nieuwe app uit. 

De tv-app van X zou volgens Fortune volgende week al uitgebracht worden. De app is aanvankelijk beschikbaar op televisies van Samsung en Amazon. Visueel ziet de X-tv-app er ongeveer zo uit als YouTube, aldus Fortune. Dat zal X een rechtstreekse concurrent van het bekende video-platform maken. 

X werkt al sinds vorig jaar aan een concurrent voor YouTube. Dat blijkt uit een tweet van Elon Musk in juni vorig jaar. Veel details gaf de centimiljardair niet. “Het komt eraan”, was de enige info die hij toen vrijgaf, als reactie op een gebruiker die zei geen video’s van een uur te willen bekijken op X zelf. 

Apple Airplay

Totdat je de app kan downloaden, kan je Apple Airplay gebruiken om video’s op je tv te bekijken. Dat zei Elon Musk op X, kort nadat hij meldde dat de app er binnenkort aankomt. In het hulpcentrum van X kan je ook lezen hoe je de app op Xbox of Android TV kan gebruiken om video’s op je televisie te zien.

Naar een ‘everything app’

Elon Musk heeft in het verleden al vaker aangegeven dat hij van X een ‘everything app’ wil maken, waarop je video’s kan bekijken, waarmee je kan betalen en waar je zelf artikelen kan schrijven en publiceren. Vrijdag kondigde X aan dat die laatste functie nu beschikbaar is. Gebruikers met het duurste betaalde abonnement, Premium+, kunnen nu lange artikelen publiceren op het platform. Ook bepaalde organisaties, zoals politieke partijen, overheidsinstellingen en bedrijven kunnen artikelen publiceren op X. 

Lees meer over apps en blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.